Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 00:06 Ολοκληρώθηκε η 29η Philoxenia με δυναμική παρουσία από τις Κυκλάδες

filoxenia

Ολοκληρώθηκε η 29η Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη απο τις 21/11 έως τις 25/11. Τα εντυπωσιακά και πλούσια περίπτερα, η μεγάλη συμμετοχή από πολλές περιοχές της Ελλάδας και το έντονο παραδοσιακό στοιχείο, συνέθεταν το μεγαλύτερο μέρος της φετινής 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, οι «πύλες» της οποίας έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής.

Στην έκθεση συμμετείχαν από τα Δωδεκάνησα η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Σύμη, η Χάλκη, οι Λειψοί, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Ρόδος και η Κως, ενώ από τις Κυκλάδες συμμετείχαν η Μύκονος, η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, η Σέριφος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Σύρος, η Κέα, η Άνδρος και η Τήνος.

Πέρα από τους φορείς, σημαντική ήταν και η παρουσία ιδιωτών εκθετών, τουριστικών πρακτορείων, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αεροπορικών εταιρειών κ.α.

Στην έκθεση, οι επισκέπτες μπορούσαν να βρουν πλούσιο ενημερωτικό υλικό από το περίπτερο των νησιών, πολλά παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου που έδωσε ιδιαίτερο χρώμα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Σκοπός της συμμετοχής ήταν να παρουσιαστεί η περιφέρεια σαν ένας τουριστικός προορισμός άξιος επίσκεψης καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για άλλη μία χρονιά η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή της στην έκθεση συμβάλλει στην προβολή του τουριστικού προϊόντος  ώστε ν” αναδειχθούν όλα τα στοιχεία του τόπου, ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικό περιβάλλον για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών .

Κανείς δεν θα μπορούσε να παραλείψει και την παρουσία χωρών που κάνουν άνοιγμα συνεργασίας στις Κυκλάδες μας όπως η Ρωσία και η Τουρκία.

Τέλος ,η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βραβεύτηκε με αναμνηστικό έπαινο για την συμμέτοχή της στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!