Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Δεύτερη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στη συρρίκνωση μισθών

xrimata_psalidi_aftodioikisi-620x320

Μείωση κατά 5,9% σημείωσε ο δείκτης μισθών το γ’ τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα σύμφωνα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή προς τον αριθμών των εργάσιμων ημερών).

Με εποχική προσαρμογή αλλά χωρίς προσαρμογή ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών, ο εξεταζόμενος δείκτης το γ’ τρίμηνο του 2013 υποχώρησε σε ετήσια βάση κατά 4,4% έναντι μείωσης 9,3% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2012 – 2011.

Όπως προκύπτει κατόπιν προσαρμογής ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών και της σύγκρισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα σημειώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2013 η δεύτερη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δείκτη μισθών σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Μισθών στην Ελλάδα υποχώρησε το εξεταζόμενο διάστημα κατά 6% τη στιγμή που στην Ευρώπη των 28 καταγράφηκε αύξηση κατά 1,2%. Η μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώθηκε στην Κύπρο (ετήσια μεταβολή -7,7%), στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ελλάδα ενώ τρίτη στη σειρά ακολουθεί η Τσεχία (-2,9 χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών).

Στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία όπου ο δείκτης μισθών το γ’ τρίμηνο του 2013 σημείωσε ετήσια αύξηση ύψους 8,3%, ακολουθεί η Λιθουανία (5,8%) με την τρίτη υψηλότερη μεταβολή να καταγράφεται στην Λετονία (5,6%).

Πηγή: http://aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!