Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Διάπλους σε 5 νησιά των Κυκλάδων από 10 έως 12 Οκτωβρίου από την Ομάδα Αιγαίου

IMG_4862 (1)

Η Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα της και μετά την εξαιρετική επιτυχία του 20ού Επετειακού Διάπλου που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο με επισκέψεις σε 10 μικρά και ακριτικά νησιά, με 11 φουσκωτά σκάφη και ένα ειδικό σκάφος ασθενοφόρο, εμπλουτίζει τις δράσεις της και πραγματοποιεί έναν ακόμη διάπλου σε 5 νησιά από 10 έως 12 Οκτωβρίου.

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη μέσω της ενημέρωσης και του εμβολιασμού η Ομάδα Αιγαίου θα πραγματοποιήσει ακόμη ένα Διάπλου με επισκέψεις από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2014, στα νησιά: Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα, με 10 φουσκωτά σκάφη και πάνω από 50 εθελοντές.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας θα πραγματοποιηθεί, σε όσους κατοίκους το επιθυμούν, δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Ο συγκεκριμένος εμβολιασμός συνίσταται σε παιδιά έως 5 ετών και σε ενήλικες άνω των 50 ετών. Αλλά και σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι καπνιστές, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς, οι ανοσοκατεσταλμένοι, κ.ά.

H νόσος προκαλείται από ένα κοινό βακτήριο, τον πνευμονιόκοκκο, το οποίο επιτίθεται σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Οι λοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν από το βακτήριο του πνευμονιόκοκκου περιλαμβάνουν τόσο διεισδυτικές λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, η βακτηριαιμία και η βακτηριαιμική πνευμονία όσο και μη διεισδυτικές, όπως η μέση ωτίτιδα και η πνευμονία.

Στους κατοίκους  των νησιών έχει ήδη αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό υλικό, αλλά θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τον εμβολιασμό.

Εκτός από τους εμβολιασμούς θα πραγματοποιηθούν και ιατρικές εξετάσεις από διάφορες ειδικότητες όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, δερματολόγος, χειρουργός.

Ο εμβολιασμός και οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου σε κάθε νησί, από 09:00 έως 13:00 στα αγροτικά ιατρεία και προβλέπονται και κατ’ οίκον επισκέψεις στους κατάκοιτους κατοίκους.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση θα γίνει  με την ευγενική προσφορά της  Φαρμακευτικής Εταιρείας  Pfizer Hellas, η οποία διαθέτει τα εμβόλια για την πνευμονιοκοκκική νόσο.

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε εθελοντική πάντοτε βάση υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών. Συμβάλλει έτσι, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών, προωθώντας ταυτόχρονα τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!