Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Διαμαρτυρία Γονέων του 1ου Γυμνασίου Νάξου για τη διακοπή του Τμήματος ένταξης

40934

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν πρός τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι γονείς και κηδεμόνες του 1ου Γμνασίου Νάξου για τη διακοπή του τμήματος «ένταξης» που λειτουργεί στο συγκεκριμένο σχολείο από το 2004 και εξυπηρετεί μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες όχι μόνο του 1ου Γυμνασίου, αλλά και άλλων γυμνασίων (Χώρας και χωριών).

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νάξου για τη διακοπή του Τμήματος  Ένταξης

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε χθες (17/12) για τη διακοπή του τμήματος «Ένταξης»  στο σχολείο μας έως την επαναλειτουργία του με αναπληρωτές καθηγητές μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Τμήμα «Ένταξης» λειτουργεί στο σχολείο μας από το σχολικό έτος 2004-2005, το μόνο Γυμνάσιο στο νησί που διατηρεί αυτό το τμήμα και εξυπηρετεί μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες όχι μόνο του σχολείου μας, αλλά και άλλων γυμνασίων (Χώρας και χωριών). Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα ένιωθαν μειονεκτικά μέσα στη σχολική κοινότητα, καθώς θα αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τα κανονικά μαθήματα στην τάξη, βρήκαν μέσα από αυτά τα τμήματα τον τρόπο να συνεχίσουν ομαλά τη μαθητική τους ζωή. Η προσφορά τους, λοιπόν καθώς και η προσφορά των εκπαιδευτικών που τα έχουν αναλάβει, είναι πολύτιμη.

Τα εν λόγω τμήματα λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς με δική σας έγκριση και σύμφωνα με το έγγραφο με Α.Π 7939/18-11-2004, εφόσον δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ειδικοί αγωγής, μπορούν να διδάξουν υπηρετούντες εκπαιδευτικοί είτε για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου είτε με υπερωριακή διδασκαλία. Θεωρούμε ότι η απόφαση της διακοπής του τμήματος αυτού κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι αντιεκπαιδευτική κίνηση, δεδομένου ότι οι καθηγητές  που διδάσκουν στο τμήμα δεν αναπληρώνονται άμεσα από άλλους, αλλά πρέπει να αναμένουμε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Σας θυμίζουμε  ότι ως γονείς και Κηδεμόνες αναμένουμε και τη λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, που η οικονομική κρίση των ημερών μας την κάνει πιο επιτακτική. Επίσης το πρώτο Γυμνάσιο δεν ξέρουμε αν  θα έχει Θεολόγο μιας και ο ήδη διδάσκων έχει υποβάλλει τα χαρτιά του για παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης, θέματα σοβαρά που ζητούν άμεση λύση.

Ως εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, μετά από έντονες αντιδράσεις γονέων, κηδεμόνων και μαθητών ζητούμε τη συνέχιση και τη μη διακοπή του τμήματος «Ένταξης» έως το τέλος τουλάχιστον της σχολικής χρονιάς 2013-2014, πρώτον γιατί είμαστε ευαισθητοποιημένοι και φέρουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά αυτά, που έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και δεύτερον γιατί δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς στην καταιγιστική υποβάθμιση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος.

Σας παρακαλούμε πολύ να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας την αντίδραση και συγχρόνως την  παράκληση των Γονέων και να προβείτε το συντομότερο δυνατό σε ενέργειες που είναι για το καλό των παιδιών αυτών γνωρίζοντας τη δική σας ευαισθητοποίηση για το θέμα, κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας.

Παρακαλούμε όμως απαντήσετε άμεσα.

Η Πρόεδρος
Σταματούλα Κατσούλη

Πηγή: http://www.naxos-news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!