Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Διαμαρτύρεται ο Δημήτρης Λοτσάρης για τη λειτουργία της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας Νοτίου Αιγαίου

lotsaris

Τα προβλήματα λειτουργίας της  Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας Νοτίου Αιγαίου επισημαίνουν τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου «Νέα Εποχή για τα νησιά μας»,  ζητώντας από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου να πράξει το αυτονόητο, να λειτουργήσει σωστά η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και να ασχοληθεί πραγματικά με τον πρωτογενή τομέα. 

Μάλιστα οσ υνδυασμός του κ. Χαράλμαπου Κόκκινου σε σχετική ανακοίνωση, μιλά για λάθη και παραλήψεις των επιτροπών, τονίζοντας πως σε πρόσφατη συνεδρίαση οι κ.κ. Δαδαός και Λοτσάρης απείχαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Να σημειώσουμε ότι το κείμενο της διαμαρτυρίας υπογράφει και ο περιφερειακός Σύμβουλος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

Αναλυτικά η επιστολή του συνδυασμού της εμίζονος μειοψηφίας έχει ως εξής:

Ο Περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» έχει επισημάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των επιτροπών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής. Δυστυχώς, στον «κανόνα» εντάσσεται και η λειτουργία της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής – Αλιείας και Αγροτικής Βιοποικιλότητας. Παρά το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή ολοκληρώνει τη θητεία της τα λάθη και οι παραλήψεις στις λειτουργίες των επιτροπών συνεχίζονται…

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Μάκης Δαδάος και Δημήτρης Λοτσάρης απείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής αγροτικής οικονομίας (29/11/2013) γιατί:

– η συγκεκριμένη επιτροπή περιορίζεται στη γνωμοδότηση μόνο μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και σπάνια προβληματίζουν την πλειοψηφία οι υπόλοιπες δραστηριότητες του κρίσιμου πρωτογενούς τομέα.

– πολλές φορές, για κρίσιμα ζητήματα που έρχονται στην επιτροπή δεν υπάρχει η απαιτούμενη εισήγηση της τοπικής κοινωνίας (π.χ. αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων). Έτσι πολλές φορές η επιτροπή αποφασίζει ερήμην των τοπικών κοινωνιών

– για πολλά θέματα δε λαμβάνουν γνώση τα στελέχη της μειοψηφίας στην επιτροπή.

Παρακάμπτονται και συζητιούνται απευθείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κλασικό παράδειγμα το περιβόητο «καλάθι του Αιγαίου».

Τέλος, παρά τις  αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των μελών της μειοψηφίας στην επιτροπή έρχονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θέματα προς συζήτηση χωρίς δηλαδή να υπάρχει επαρκής χρόνος ενημέρωσης των στελεχών της.

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ζητά από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου να πράξει το αυτονόητο, δηλ. να λειτουργήσει σωστά η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και να ασχοληθεί πραγματικά με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, πτηνοτροφεία, αλιεία, κλπ.). Στην δύσκολη και κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Επιβάλλεται με σωστή οργάνωση να αξιοποιηθούν…

Για τον Περιφερειακό Συνδυασμό Νοτίου Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής                                                  Τα μέλη της Επιτροπής:

Χαράλαμπος Κόκκινος                               Μάκης Δαδάος

                                                                             Δημήτρης Λοτσάρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!