Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Διορθωτικές κινήσεις μετά τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Διορθωτικές κινήσεις μετά τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Απαλλαγές, εκπτώσεις για ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών και αύξηση του αριθμού των δόσεων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις δικαιούχων ήρθε «φουσκωμένος». Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται εντός των ημερών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Δευτέρας, σχεδιάζεται:

  • Μείωση του φόρου κατά 50% για ιδιοκτήτες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150τμ και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.
  • Πλήρης απαλλαγή για άνεργους και τρίτεκνους-πολύτεκνους σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά τους από κάθε πηγή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Θα ισχύον οι ίδιες προϋποθέσεις για επιφάνεια και οφειλές σε ΔΟΥ.
  • Αύξηση των δόσεων από πέντε σε επτά, μέχρι δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συζητά διορθωτικές κινήσεις.

«Και ο ΕΝΦΙΑ είναι μέσα στις φοροελαφρύνσεις που συζητά η κυβέρνηση. Άλλωστε, έχει αρκετά λάθη» παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!