Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

«Δρω στην Άνδρο» με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου «Άνδρος ΚοινΣΕπ»

logo_an-dro-diafano-bleu-1

Με σύνθημα «Δρω στην Άνδρο» η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου «Άνδρος ΚοινΣΕπ» ανοίγει πανιά.

Σε αυτό το ταξίδι  η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου «Άνδρος ΚοινΣΕπ» καλεί συνοδοιπόρους όλους όσοι αποφασίζουν να δράσουν στην Άνδρο συλλογικά με γνώμονα το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του νησιού.

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα σε όλο το νησί, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να μάθουν, να αθληθούν και να διασκεδάσουν.

Οι δραστηριότητες

Λίγα λόγια για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου «Άνδρος ΚοινΣΕπ»

Α. Ταυτότητα

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΝΔΡΟΣ ΚοινΣΕπ» (ΑΜΚΕ Δ00556) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014, με έδρα τον Δήμο Άνδρου.

Β. Αποστολή

Σκοπός της επιχείρησης είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.ά.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Για την ευόδωση των σκοπών της η επιχείρηση μπορεί να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα παραγωγικού, καταναλωτικού, εμπορικού, μεταφορικού, τουριστικού, οικοδομικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

 • Πολιτιστικών στις οποίες ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται οι: Διοργάνωση σεμιναρίων, εκθέσεων, λειτουργία χώρων πολιτισμού, αναψυκτηρίου, ανάδειξη τουριστικών προϊόντων, κ.λ.π.
 • Παραγωγικών στις οποίες ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται οι: Μεταποίηση, τυποποίηση και διακίνηση τοπικών προϊόντων, ανάπτυξη-προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, π.χ. αγροτουρισμού, πεζοπορικού, με λειτουργία καταλυμάτων, σήμανση μονοπατιών, έκδοση εντύπων, η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ελέγχου για προώθηση και ανάδειξη των ως άνω δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού, κ.λ.π.,
 • Η συμμετοχή σε δίκτυα ομοειδών επιχειρήσεων.

Οι σκοποί και η λειτουργία της Επιχείρησης διέπονται από τις ακόλουθες βασικές αρχές:

 • την προαγωγή της κοινωνικής ωφέλειας μέσω της παραγωγής αγαθών, ή της παροχής υπηρεσιών συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα,
 • την πρόταξη του άτομου και της εργασίας έναντι του κεφαλαίου,
 • τη χρησιμοποίηση των κερδών του για την ανάπτυξη της απασχόλησης και την διεύρυνση των εργασιών του,
 • την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.
Γ. Όραμα

Η καθιέρωση της «Άνδρος ΚοινΣΕπ» ως κεντρικού και ρυθμιστικού φορέα συντονισμού της ζωής της Άνδρου, που θα συμβάλλει ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξή του νησιού, την προσέλκυση δημιουργικών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής των κατοίκων με έμφαση στους νέους.

Δ. Διοικούσα Επιτροπή

Σύμφωνα με την υπ” αριθμ. 1/2014 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της «ΑΝΔΡΟΣ ΚοινΣΕπ», η διοικούσα επιτροπή της ορίζεται ως εξής:

 1. Πρόεδρος: Ψαρρού Μαρία
 2. Αντιπρόεδρος: Σορώτου Ζαφειρία
 3. Γραμματέας: Γιαννίτσης Γεώργιος
 4. Ταμίας: Ασημίνα Κουρή
 5. Μέλος: Καρπούζης Αθανάσιος

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  e-mail: info@androskoinsep.gr τηλέφωνα: 6936120078 και 6943239475


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!