Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Δύο ημέρες χωρίς σχολείο οι μαθητές που δίνουν εθελοντικά αίμα

mmmmmmmmmm

«Πριμ» διήμερης απουσίας από το σχολείο θα παίρνουν οι μαθητές – αιμοδότες, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο μαθητής που προσφέρει αίμα για ασθενή του συγγενικού του περιβάλλοντος θα μπορεί να απουσιάζει την ημέρα της αιμοδοσίας, ενώ όταν ο μαθητής με δική του πρωτοβουλία προσέρχεται να προσφέρει αίμα σε κέντρο αιμοδοσίας ή όταν ο μαθητής ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή όταν συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία θα έχει δικαίωμα να απουσιάσει και την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται ότι αιμοδότες μπορούν να γίνουν μόνο οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!