Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Δ. Καρπάθου: Έτσι μας εξαπάτησε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

spyropoulos_ika_600X300_aftodioikisi-620x320

Την κατηγορία ότι εξαπάτησε τόσο τον ίδιο όσο και τον ίδιο όσο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό προσάπτει στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης.

Όπως αναφέρει στην από 24.12.13 επιστολή του ο κ. Χανιώτης ενώ «στις 19.12.2013 ο Διοικητής του ΙΚΑ διαβεβαίωνε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και εμάς, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει στις 18.12.2013 είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του»!!

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Καρπάθου προς τον Γ. Βρούτση με κοινοποίηση στον διοικητή του ΙΚΑ:

«Πρώτον, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν στις 19.12.2013 ο Διοικητής του ΙΚΑ να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και εμάς, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει, και στις 18.12.2013 να έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του.

Αποτελούν δυσάρεστες εκπλήξεις για εμάς οι ανωτέρω σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες αποφασίζεται και δρομολογείται η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Καρπάθου, δεδομένου ότι στις 19.12.2013, τηλεφωνικά, ενημερώσατε και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και εμάς προσωπικά, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει.

Επειδή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και το κοινωνικό σύνολο ευρίσκεται σε σύγχυση, απόγνωση και αναστάτωση, παρακαλούμε να διευκρινήσετε οριστικά αν ισχύουν οι προφορικές διαβεβαιώσεις σας που εξακολουθείτε μέχρι σήμερα να δίνετε προς όλες τις κατευθύνσεις ή τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω σχετικά.

Η αντίφαση μεταξύ προφορικών διαβεβαιώσεων και γραπτών αποφάσεων και η σκοπιμότητά τους, είναι για εμάς ακατανόητες».

Και νέα επιστολή στις 19 Δεκεμβρίου

Να σημειωθεί ότι στις 19.12.2013 ο δήμαρχος Καρπάθου σε επιστολή του προς τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους το ΙΚΑ του νησιού πρέπει να παραμείνει ανοιχτό:

«Κύριε Διοικητά,

Δεδομένων προφορικών επισήμων και ανεπισήμων πληροφοριών περί αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Καρπάθου, σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

α) Το ΙΚΑ Καρπάθου εξυπηρετεί 4.300 ασφαλισμένους, μεταξύ των οποίων και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, κ.λπ.)

β) Εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο ακριτικών νησιών: της Καρπάθου και της Κάσου.

γ) Η απόσταση από τη Ρόδο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στην περιοχή δημιουργούν απαγορευτικές προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των δύο νησιών από τη Ρόδο.

δ) Οι αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, στη λειτουργία της αγοράς, στην επιχειρηματικότητα και τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, θα είναι ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες.

Παρακαλούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι ανωτέρω επισημάνσεις μας και να παραμείνει το Παράρτημα του ΙΚΑ Καρπάθου ανοικτό για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

Από τις αρχές του 2012 η πρώτη επιστολή

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του ΙΚΑ Καρπάθου δεν είναι τωρινή. Είναι ενδεικτικό ότι με επιστολή του από 1 Φεβρουαρίου 2012 ο δήμαρχος Καρπαθου ζητούσε από το διοικητή του ΙΚΑ διευκρινίσεις για το αν θα μπει λουκέτο ή όχι στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κάρπαθο.

Αφορμή στάθηκαν φήμες ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση. Επιπλέον, ζητεί να αναβαθμιστεί η λειτουργία του ΙΚΑ, καθώς εξυπηρετεί τους δημότες τόσο της Καρπάθου όσο και της Κάσου.

Πηγή: http://aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!