Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Εθελοντικός καθαρισμός στις 17 και 18 Οτωβρίου από το Λιμεναρχείο Άνδρου

paraporti

 

Εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Κορθίου, στο Παραπόρτι και στο Νημποριό θα πραγματοποιήσει το Λιμεναρχείο Άνδρου την Πεμπτη 17 και την Παρασεκυή 18 Οκτωβρίου 2013.

Αναλυτιά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου έχει ως εξής:

Το Λιμεναρχείο Άνδρου ανέλαβε πρωτοβουλία για τον καθαρισμό ακτών. Συγκεκριμένα προγραμμάτισε να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην Παραλία Κορθίου και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Παραπόρτι και το Νημποριό.

Οι δραστηριότητες αυτές του Λιμεναρχείου Άνδρου έχουν ως στόχο τηv ανάπτυξη της  περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τηv ανάδειξη της ευαισθητοποίησής τoυς, σχετικά με τις ακτές που χρησιμοποιούμε για την ψυχαγωγία μας. Κρίνει, για αυτό τον σκοπό, σκόπιμη τη συγκρότηση ομάδων καθαρισμού των ακτών από ενδιαφερόμενους πολίτες και τοπικούς φορείς προκειμένου vα διατηρήσουμε τις ακτές καθαρές μετά την πάροδο της θερινής περιόδου.

Η προστασία τoυ περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των  ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας μπορεί vα εξαλειφτεί με την ύπαρξη ενός oλoκληρωμέvoυ σχεδιασμού που vα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με την συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!