Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ενημέρωση για τον καθαρισμό παρόδιας βλάστησης των αγροτικών δρόμων και χαντακιών όμβριων υδάτων για την περίοδο 2014-2015 από το Δασονομείο Άνδρου

Ύστερα από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Άνδρου, υπάρχει παρεμπόδιση της ορατότητας είτε από κλαδιά δένδρων που προεξέχουν από ιδιοκτησίες είτε επειδή έχει αναπτυχθεί πολύ η παρόδια βλάστηση στα σημεία αυτά, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος ατυχημάτων για πεζούς και οχήματα.

Προς αποφυγή λοιπόν τυχόν ατυχημάτων, γνωστοποιούμε στους ιδιοκτήτες, καλλιεργητές και μισθωτές αγροτικών κτημάτων, ότι έχουν υποχρέωση να μεριμνούν για τον καθαρισμό κλαδιών που παρεμποδίζουν την ορατότητα των οχημάτων, φυσικά μετά από αίτηση και αντίστοιχη έγκριση από τη Δασική Υπηρεσία (σε ότι αφορά κλαδονομές δασικών ειδών). Η ίδια διαδικασία πρέπει να τηρείται και για τον καθαρισμό χαντακιών ομβρίων υδάτων (εκατέρωθεν των δρόμων).

Μετά τα παραπάνω,  παρακαλούνται ο Δήμος Άνδρου καθώς και  οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της νήσου Άνδρου όπως φροντίσουν για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών καθώς και για τη συνδρομή τους με τα μέσα που διαθέτουν.

Οι καθαρισμοί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 1-10-2014 έως 31-10-2014. Το Δασονομείο Άνδρου θα πραγματοποιήσει ελέγχους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση.

Η Προϊσταμένη Δασονομείου Άνδρου

Μαρία Μπερδελή, Δασοπόνος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!