Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μετά τη συνάντηση διαβεβαίωνε πως δεν θα γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος το ασφαλιστικό.
«Τα στοιχεία για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κύκλος επαφών της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους των δανειστών ολοκληρώθηκε, ενώ έγινε εκτενής παρουσίαση των σχεδίων για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3863/2010), από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος εξετάσθηκε με λεπτομέρειες, το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς οι εκπρόσωποι των δανειστών να εκφράσουν αντιρρήσεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννας Στρατινάκη.
Πηγή: http://newpost.gr