Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Επίσκεψη Μιχελάκη στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου και της Ψερίμου

mixelakis

Τα νησιά της Ρόδου και της Ψερίμου που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών μετέβη στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου και έκανε μία πρώτη αυτοψία.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ακριτικό νησί της Ψερίμου το οποίο δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία που «χτύπησε» τα Δωδεκάννησα και είδε από κοντά τις καταστροφές στα σπίτια, στις υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα.Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Στάθης Κουσουρνάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τρόποι απλοποίησης και επίσπευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε να εκταμιευθεί άμεσα η χρηματική ενίσχυση που προορίζεται για τους πληγέντες.

Ήδη έχουν χορηγηθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως έκτακτη χρηματική επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, 160.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και 50.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον θα χορηγηθούν άμεσα 100.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για τις ανάγκες της Ψερίμου.

Τονίζεται ότι τα παραπάνω ποσά προορίζονται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πρώτων ημερών ενώ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που έχουν υποστεί τα έργα υποδομής και τα οδικά δίκτυα  θα  διατεθούν κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!