Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Επί τάπητος τα σφαγεία, από τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη

35312-EKTROFEIA-HOIROTROFIKI-MONADA-TRIKALA---SFAGEIA-PYLIS---EKTROFI-HOIRON---HOIROFARM-MONOPROSOPI-EPE-x4

Το μείζον ζήτημα των σφαγείων Άνδρου επαναφέρει στο προσκήνιο ο Έπαρχος κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει πως καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για την επιλογή επίλυσης των προβλημάτων και της αποκατάστασης της λειτουργίας είναι ο Δήμος.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα των σφαγείων παρουσία του Επάρχου, της Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Μαμάη και του Κτηνιάτρου κ. Γεώργιου Λιάκου, σε μία προσπάθεια να δοθεί προσωρινή λύση στην λειτουργία των σφαγείων.  

Μέχρι λοιπόν να δοθεί οριστική λύση δύο είναι τα τινά, είτε να γίνει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την απομάκρυνση και επεξεργασία των   αποβλήτων σφαγής και των προϊόντων υψηλού κινδύνου είτε να εγκατασταθεί καυστήρας για την αποτέφρωση των ζωικών υποπροϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, για την ίδρυση και λειτουργία σφαγείων  αρμόδιος φορέας είναι ο Δήμος, όπως αναφέρει ο κ. Λοτσάρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επάρχου έχει ως εξής:

1977407_700465443328741_4320120609528558254_n

Από την 15η Σεπτεμβρίου 2014 έκλεισαν, ύστερα από τη μη ανανέωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της προσωρινής άδειας λειτουργίας, τα σφαγεία της Άνδρου και έως ότου δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των ζωικών υποπροϊόντων.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Οκτώβριου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου σύσκεψη του Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, της Αντιδημάρχου Δήμου Άνδρου κ. Μαρίας Μαμάη και του Κτηνιάτρου κ. Γεώργιου Λιάκου, με αντικείμενο συζήτησης την ανάκληση λειτουργίας των σφαγείων λόγω μη ορθού τρόπου διάθεσης των ζωικών υποπροϊόντων. Για την προσωρινή λειτουργία τους , μέχρι να δοθεί οριστική λύση  του ζητήματος, προτάθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Α. Σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την απομάκρυνση και επεξεργασία των  αποβλήτων σφαγής και των προϊόντων υψηλού κινδύνου ή

Β. Εγκατάσταση καυστήρα για την αποτέφρωση των ζωικών υποπροϊόντων.

Καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄ 114), για την ίδρυση και λειτουργία σφαγείων … είναι ο Δήμος, ως εκ τούτου συνάγεται ότι έγκειται στην αρμοδιότητα του Δήμου Άνδρου η επιλογή του τρόπου επίλυσης του προβλήματος και η αποκατάσταση της λειτουργίας των Σφαγείων νήσου Άνδρου.

 

 

Για την ακρίβεια                                                            Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Λιάκος Γεώργιος                                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

     Κτηνίατρος

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Pingback: https://www.youtube.com/watch?v=AM-zb4458iI

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!