Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Επανέρχεται ο Χαράλαμπος Κόκκινος για τους πλημμυροπαθείς της Δωδεκανήσου

ooo

Ως «προσωρινή λύση» χαρακτηρίζει το οικονομικά βοήθημα των 580€ που χορηγείται στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου και των υπόλοιπων νησιών της Δωδεκανήσου ο Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η ενίσχυση και η στήριξη των κατοίκων των πλημμυροπαθών περιοχών πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική». Υποστηρίζει μάλιστα, ότι η πολιτεία δεν πρέπει να επαναπαυθεί, γιατί μπορεί η καταστροφική κακοκαιρία να πέρασε, «τα προβλήματα όμως μένουν και πιέζουν». 

Το περιεχόμενο του σχετικού δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει ως εξής:

Οι πλημμυροπαθείς της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα και τις συνέπειες που άφησε πίσω της η πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία. Οι τέσσερις συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους και οι καταστροφές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι δυσβάσταχτος και γκρίζος απολογισμός. Η οργανωμένη πολιτεία έχει εκτεθεί, υπάρχουν ευθύνες που θα αποδοθούν αλλά υπάρχει και το πρόβλημα της άμεσης επούλωσης των πληγών που παραμένουν ανοιχτές. Την ίδια ώρα η βαριά καθημερινότητα και ο χειμώνας επιδεινώνουν τα προβλήματα.

Το βοήθημα των 580€ που αρχίζει και χορηγείται στους πλημμυροπαθείς είναι μια προσωρινή λύση. Κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί και αυτονόητο είναι ότι δεν πρέπει και να πανηγυρίσει επειδή η πολιτεία αποδίδει αυτή την μικρή παροχή στους πλημμυροπαθείς. Ο περιφερειακός συνδυασμός «Νέα Εποχή Για Τα Νησιά Μας» επισημαίνει ότι «με ασπιρίνες δε γιατρεύονται βαριές ασθένειες». Η ενίσχυση και η στήριξη των κατοίκων των πλημμυροπαθών περιοχών πρέπει να είναι συνεχής και ουσιαστική. Οι ζημιές είναι μεγάλες και τα ανακοινωθέντα χρηματικά ποσά δεν επαρκούν να τις καλύψουν. Απαιτείται:

*άμεση αύξηση των αποζημιώσεων,

*μέτρα ελάφρυνσης των πληγέντων,

*άρση των χρονοβόρων  γραφειοκρατικών διαδικασιών και

*συνεχής στήριξη (οικονομική, ηθική, ψυχολογική, κλπ) των ανθρώπων που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής, να διαπνέεται από σεμνότητα και σεβασμό στο συνάνθρωπο και να έχει άμεσα αποτελέσματα. Ελπίζουμε ότι η οργανωμένη πολιτεία θα κατανοήσει και θα αναλάβει τις ευθύνες της γιατί η καταστροφική κακοκαιρία πέρασε τα προβλήματα μένουν και πιέζουν….

Πηγή: http://www.naxosnow.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!