Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Επανακατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση για το νοσοκομείο Σαντορίνης ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος

df52add62c4a439608d2ba2c40a02bca

Στην επανακατάθεση της ερώτησης για το Νοσοκομείο Σαντορίνης προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος, ζητώντας για μία ακόμη φορά τη λειτουργία του με δημόσιο χαρακτήρα.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

Έχουν ήδη περάσει αρκετοί μήνες από τη σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Θήρας και εκπροσώπων των φορέων της Σαντορίνης με τον τότε υπουργό Υγείας, κατά την οποία είχε συμφωνηθεί να προχωρήσει η λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα, αφού ληφθεί υπόψη και η άποψη του υπουργείου Οικονομικών. Ο λόγος είναι ότι το νοσοκομείο που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από εθνικούς πόρους με το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), η οποία εποπτεύεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των φορέων του νησιού για συγκεκριμένες απαντήσεις, το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να πάρει σαφή θέση και εξακολουθεί να κρατά μια παρελκυστική τακτική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος, οι φορείς, αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, η οποία δώρισε και το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε το νοσοκομείο, έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο δημόσιας λειτουργίας και χρηματοδότησης του, τόσο με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, όσο και με τοπικούς πόρους.

Επειδή έχουν πλέον περάσει πάνω από τρία χρόνια, από τότε που το νοσοκομείο έχει ολοκληρωθεί και επιπλέον διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, επειδή η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, που κατακλύζεται από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, επειδή το νησί διανύει ακόμα την τουριστική περίοδο που τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακή κάλυψη πληθαίνουν, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

Α) Πότε επιτέλους θα αποφασίσουν να λειτουργήσει το νοσοκομείο;

Β) Με δεδομένο ότι δεν απαιτείται περαιτέρω κρατική χρηματοδότηση, πέραν αυτής που δίδεται για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας, ποια είναι τα προβλήματα που καθυστερούν την οριστική λήψη απόφασης για τη λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα;    

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Συρμαλένιος

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!