Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Επιστολή Κόκκινου σε Βρούτση για στήριξη των πλημμυροπαθών της Δωδεκανήσου

17-135224634697610248958359mpampis_kokkinos

Την άμεση εκταμίευση του ποσού των 200.000 ευρώ από το Ταμείο Ένδειας και την άμεση διάθεσή του στους πλημμυροπαθείς χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς και την αύξηση της επιχορήγησης τους λόγω των μεγάλων αναγκών, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η επιστολή (η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του κ. Κόκκινου και του περιφερειακού συνδυασμού του) έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι η πρόσφατη κακοκαιρία στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου έφερε το θάνατο σε τέσσερις συμπολίτες μας και πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, αμέσως μετά την περιοδεία του στις πληγείσες  περιοχές και σε συνεννόηση μαζί σας, ανακοίνωσε ότι θα εκταμιευτεί από το Ταμείο Ένδειας – που διαχειρίζεται το Υπουργείο σας – το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ ως βοήθημα στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία.

Επειδή η κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές είναι τραγική και οι ανάγκες μεγάλες και πιεστικές, σας ζητάμε:

α) την άμεση εκταμίευση του ποσού των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από το Ταμείο Ένδειας και την άμεση διάθεσή του στους πλημμυροπαθείς. Να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κερδηθεί χρόνος ώστε να φτάσει το βοήθημα άμεσα στους δικαιούχους.

β) την αύξηση της επιχορήγησής τους λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν, διότι το ανακοινωθέν βοήθημα δεν επαρκεί να τις καλύψει.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας  ελπίζοντας να ικανοποιήσετε,  άμεσα, τα αιτήματα των συμπολιτών μας που σας μεταφέρουμε.

Πηγή: http://www.naxosnow.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!