Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη έστειλε σήμερα ο Χαράλαμπος Κόκκινος, στην οποία του εκθέτει τις απόψεις του για τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για τους πλημμυροπαθείς της Δωδεκανήσου, ενώ ταυτόχρονα του περιγράφει και την δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τον αποκλεισμό του συνδυασμού του «Νέα Εποχή Για Τα Νησιά Μας» από τη σύσκεψη που έγινε στις 27 Νοεμβρίου στη Ρόδο παρουσία του κ. Μιχελάκη, αποκλεισμό για τον οποίο ευθύνεται, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, ο περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης.
Στην επιστολή του ο κ. Κόκκινος ζήτησε «η πολιτεία να τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της και να στηρίξει τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία», με επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις 400.000 € που προγραμματίζονται να δοθούν. Επίσης, θεωρώντας δεδομένη την αποτυχία των τοπικών αρχών, κάλεσε το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει σχεδιασμός και δράσεις πρόληψης.
Ο κ. Κόκκινος επεσήμανε την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, καθώς και την απαίτησή του για άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες, ενώ ζήτησε και φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τα πληγέντα νοικοκυριά. Τέλος, ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο περιφερειακός συνδυασμός «Νέα Εποχή για τα Νησιά Μας» ζήτησε την αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου (που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 28 Νοεμβρίου) επειδή θεωρούσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είχαν περιέλθει νησιά της Δωδεκανήσου απαιτούσε σε εγρήγορση το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Αρχή.
«Επιτέλους ο πολίτης πρέπει να νιώσει κοντά του τον κρατικό μηχανισμό. Τα στελέχη της “Νέας Εποχής” είναι κοντά στους πληγέντες και “ανοιχτοί” σε συνεργασίες με όσους θέλουν με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα να υλοποιήσουν το σχέδιο στήριξής τους. Επισημαίνουμε ότι συμπληρώνεται περίπου ένας μήνας από τις καταστροφές και ο χειμώνας και η βαριά καθημερινότητα επιδεινώνουν την κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο και ενόψει των αγίων και εορταστικών ημερών που έρχονται, θα πρέπει να στηριχθεί η περιοχή που επλήγη. Οι πολίτες αγωνιούν και υποφέρουν, χρειάζονται ηθική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη. Η πολιτεία πρέπει να δείξει άμεσα το ανθρώπινο πρόσωπό της και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος στην επιστολή του.
Πηγή: http://www.naxosnow.gr