Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Επτά εν δυνάμει υποψηφιότητες για το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Dhmarxeio_Ermoupolis

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προεκλογικό σκηνικό μετά και την οριστική απόφαση του Γιώργου Πάπιτση να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Ούτως ή άλλως, ο κ. Πάπιτσης είχε εκφράσει την ίδια πρόθεση εδώ και καιρό, κάτι το οποίο επικαιροποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη του συνδυασμού του το βράδυ της Κυριακής.

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας κινείται στην κατεύθυνση μίας ακόμη υποψηφιότητας «ζυγίζοντας» παράλληλα τα πολιτικά δεδομένα. Γι αυτό και δηλώνει ακόμη αναποφάσιστος. Πάντως, ο πολιτικός χρόνος δεν είναι μεγάλος και η λογική λέει ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του εντός του 2013.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μαραγκός και ο π. νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας δείχνουν αποφασισμένοι να κατέλθουν στις εκλογές. Μπορεί επισήμως να μην έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, ωστόσο οι δύο παραπάνω υποψηφιότητες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ θα είναι εκ νέου ο Γιάννης Δεναξάς (εκτός κι αν επιλεγεί κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος), ενώ στις δημοτικές εκλογές έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέρος ξανά ο Ανδρέας Τζίνης με το συνδυασμό του.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουμε 6 εν δυνάμει υποψηφιότητες. Συν μία επιπλέον υποψηφιότητα που ενδέχεται να προέλθει μέσα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (άσχετα αν θα δοθεί επίσημη κομματική στήριξη ή όχι), φτάνουμε αισίως στους 7 συνδυασμούς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της Σύρου.

Όλα βέβαια παρουσιάζονται σε επίπεδο προθέσεων, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουν τόσες πολλές διαφορετικές υποψηφιότητες μέχρι την κάλπη. Λογικά, στην πορεία κάποιες δε θα προχωρήσουν ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συνεργασίες φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά στις αυτοδιοικητικές εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!