Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία πυρόπληκτων περιοχών απόμ το Δήμο Άνδρου

dimos androu

Εργασίες αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των  πυρόπληκτων περιοχών αναμένται να υλοποιήσει ο Δήμος Άνδρου.

Συγκεκριμένα οι εργασίες θα εκτελεστούν: στο Μ. Ποταμό Χώρας, Λουριά, Πιτροφός, Άνω Πιτροφός, Σκανδαλόρεμα, Μένητες, Αγία Σοφία, Βουρκωτή, Άχλα, Αποίκια, Λεύκα, Κατακαλαίοι.

Ειδικότερα τα αντιπλημμυρικά έργα που θα αφορούν στις ανωτέρω θέσεις περιλαμβάνουν:

• Καθαρισμούς από την αυτοφυή βλάστηση (καλαμιές κλπ) χωρίς αφαίρεση εδαφικού υλικού, με τη φόρτωση των προϊόντων καθαρισμού και τη μεταφορά σε εγκεκριμένο από την Υπηρεσία χώρο απόθεσης.

• Καθαρισμούς από φερτά υλικά και κλαδονομή, όπου χρειάζεται χωρίς να επηρεάζεται η αυτοφυής βλάστηση και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και η διατομή των ρεμάτων (βάθος, πρανή, πλάτος).

• Καθαρισμός επί της κοίτης των ρεμάτων, όπου έχουν συσσωρευτεί υπολείμματα νεκρών οργανικών υλικών και ιδίως σπασμένα κλαδιά δένδρων και πεσμένα τμήματα αυτών τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν ιδιαίτερα σε σημεία που στενεύει το πλάτος της κοίτης λόγω της ύπαρξης παλαιών γεφυριών, όπου η κοίτη ελαφρώς στενεύει. Επίσης υπάρχουν είδη φυτών που έχουν αναπτυχθεί όπως βάτα πικροδάφνες και ιτιές με αποτέλεσμα να  κατακρατούν φερτά υλικά σε ορισμένα σημεία και να αυξάνεται ο κίνδυνος φραγής και υπερχείλισης νερού σε  περίπτωση αυξημένης ραγδαίας βροχόπτωσης.

• Καθαρισμός εκβολών των ρεμάτων και ποταμών για να αποφευχθούν φαινόμενα πλημμύρας στις εκβολές τους.

• Θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες αποψίλωσης από εργάτες και με τη χρήση του χλοοκοπτικού καθώς επίσης απαραίτητη θα είναι και η χρήση φορτωτή και φορτηγού για την απομάκρυνση των φυτών, χόρτων και φερτών  υλικών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 23.200 ευρώ ενώ η σχετικήπίστωση έχει εγγραφεί στον προϋπ/σμο εξόδων οικ. έτους 2013.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!