Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Ερυθρός Σταυρός: Να προστατευθούν οι άμαχοι σε Ιράκ και Συρία

Ερυθρός Σταυρός: Να προστατευθούν οι άμαχοι σε Ιράκ και Συρία

Έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προστατεύσουν τους αμάχους στο Ιράκ και τη Συρία και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας απευθύνει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, καταγγέλλοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών έχουν επιδεινώσει μια ολέθρια ανθρωπιστική κρίση.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στις συγκρούσεις που εξαπλώνονται στις δύο χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας, επισήμανε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που εδρεύει στη Γενεύη, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε.

Τα «χρόνια των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ, η εξάπλωση των ενόπλων οργανώσεων και οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία έχουν επιδεινώσει τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις των συρράξεων στις δύο χώρες» υπογραμμίζεται.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται» τονίζει ακόμη η οργάνωση.

«Βάση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κάθε πλευρά που εμπλέκεται σε αυτές τις συρράξεις πρέπει να αποφεύγει να βλάπτει τους πολίτες, πρέπει να προστατεύει το ιατρικό προσωπικό και τις υποδομές και πρέπει να επιτρέπει στα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων να διανέμουν βοήθεια» τόνισε ο διευθυντής των επιχειρήσεων του Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, Ντόμινικ Στίλχαρτ.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!