Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

ΕΣΕΕ: Ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου η λειτουργία του «Δικηγόρου του Εμπόρου»

ΕΣΕΕ: Ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου η λειτουργία του «Δικηγόρου του Εμπόρου»

Η λειτουργία της νέας υπηρεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), υπό την επωνυμία ο «Δικηγόρος του Εμπόρου» ξεκινά και επισήμως από τις 2 Οκτωβρίου 2014.

Η ΕΣΕΕ έχει προτείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης να προωθήσει τη θεσμοθέτηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία», στο πλαίσιο του «Συνηγόρου του Πολίτη», αλλά μέχρι την υλοποίηση του θεσμού αυτού ξεκίνησε την παροχή μιας νέας υπηρεσίας, του «Δικηγόρου του Εμπόρου».

Ο «Δικηγόρος του Εμπόρου» αντιμετωπίζεται ήδη με ενδιαφέρον από τους εμπόρους, ωστόσο η πλήρης λειτουργία του θα ξεκινήσει στα γραφεία της ΕΣΕΕ από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014.

Το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ θα παρέχει νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Η απάντηση θα δίνεται άμεσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή το αργότερο μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών ανάλογα με τη βαρύτητα ή πολυπλοκότητα του ερωτήματος. 

Ανάλογα με το αντικείμενο ή τη φύση της υπόθεσης, αυτή θα μπορεί να παραπεμφθεί στις αντίστοιχες δομές της Υπηρεσίας Υποστήριξης της ΕΣΕΕ, όπου οι συνεργάτες του προγράμματος υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Στα δύσκολα μαζί» θα παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασ.Κορκίδης, με την υποστήριξη αυτού του προγράμματος έχουν αποφύγει, μέχρι σήμερα, το «λουκέτο» 1.700 επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία του Δικηγόρου του Εμπόρου, θα είναι διαθέσιμη κάθε δύο μέρες της εβδομάδας, Τρίτη (διαδικτυακά μέσω skype) και Πέμπτη με φυσική παρουσία, με δύο νομικούς συμβούλους στα γραφεία της ΕΣΕΕ θα ασχολείται με την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, κατασχετήρια ΚΕΑΟ δεσμεύσεις λογαριασμών και άλλα θέματα που αφορούν νομική προστασία.

Ειδικότερα:

– Κάθε Πέμπτη από 10 πμ έως 2 μμ θα δέχεται τους εμπόρους στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Σύνταγμα – Αθήνα).

– Κάθε Τρίτη, από 10 πμ έως 2 μμ θα λειτουργεί διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype, για τους εμπόρους, στην διεύθυνση αναζήτησης «Νομική Υπηρεσία ΕΣΕΕ» (στα ελληνικά), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση diki@esee.gr.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!