Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των νησιών στον Πειραιά

kallikratis-sign

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά υπό τον Υπουργό Αναπληρωτή Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου  Αθανάσιος Γιακαλής, Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι ή Εκπρόσωποι Δημάρχων:

Λέσβου (Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Δημήτρης Μπουρνούς), Λήμνου Αντώνιος Χατζηδιαμαντής, Σάμου Στυλιανός Θάνος, Οινουσών Ευάγγελος Αγγελάκος, Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος, Κω (Αντιδήμαρχος Γ. Νικηταράς), Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, Μεγίστης Γιώργος Αχλαδιώτης, Πάτμου Γρηγόριος Στόικος, Ρόδου  Ευστάθιος Κουσουρνάς, Αμοργού Νικήτας Ρούσσος, Άνδρου Ιωάννης Γλυνός, Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, Κέας Αντώνιος Δεμέναγας, Κιμώλου (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Π. Σάρδης), Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη, Σερίφου Αντώνιος Αντωνάκης, Σικίνου Ιωάννης Συρίγος, Σύρου (Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος).

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος αποσαφήνισε για ακόμη μια φορά ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει το μοντέλο της διαδημοτικής κινητικότητας εντός των ορίων του νομού.

Σε ότι έχει να κάνει τις ιδιαιτερότητες που έχει η νησιωτική Ελλάδα ο κ. Γρηγοράκος εξήγησε πως όποια ζητήματα δημιουργούνται στους μικρούς δήμους θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να επιλύονται άμεσα. Ο Υπουργός Αναπληρωτής άκουσε και απάντησε σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες και η Γενική Γραμματέας. Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε ότι πέραν των συσκέψεων που γίνονται στο πλαίσιο βελτίωσης του Καλλικράτη, τις επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς αποκλειστικά για τους νησιωτικούς δήμους.

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της νησιωτικότητας και την ανάγκη νομοθέτησης ειδικών διαδικασιών για τα νησιά και ιδίως τα μικρά. Επίσης, υπερθεμάτισε στις μηδενικού κόστους αλλαγές που προτείνουν οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, οι οποίες διευκολύνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιοικητικών δομών. Τέλος, σημείωσε ότι η κατάργηση των περιττών διοικητικών πράξεωνείναι ο τρόπος για την αντιμετώπιση της υπέρμετρης γραφειοκρατίας.

Τόσο οι Περιφερειάρχες, όσο και οι Δήμαρχοι στάθηκαν στην ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στην δομή του Καλλικράτημε στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των Ο.Τ.Α.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!