Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Η Άνδρος στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

ph

«Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε απέναντι στην μεγάλη κρίση που βιώνουμε ως χώρα είναι ένας αγώνας που μας θέλει όλους ενωμένους και μονιασμένους» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ευλεθερία Φτακλάκη στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2013 , προσθέτοντας πως «ο τουρισμός είναι το μοναδικό μας όπλο για να βγει η χώρα μας από την κρίση, και γι΄αυτό πρέπει να συνεργαστούμε εάν θέλουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός».

Στο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης με κοινό στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Άνδρου, συμμετείχε ο Δήμος Άνδρου στην 29η  Philoxenia 2013 που πραγματοποιήθηκε από 21-24 Νοεμβρίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Οι επιχειρηματίες και Σύλλογοι της Άνδρου στήριξαν την εν λόγω πρωτοβουλία τουριστικής προβολής προσφέροντας ανδριώτικα προϊόντα αλλά και την παρουσία στους στο περίπτερο του νησιού.

Στόχος ήταν να παρουσιαστεί το νησί ως τουριστικός προορισμός άξιος επίσκεψης καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ως εκ τούτου στο περίπτερο της Άνδρου, οι επισκέπτες μπορούσαν να βρουν ενημερωτικό υλικό για το νησί και συγκεκριμένα τις δύο εκδόσεις του Δήμου Άνδρου «Άνδρος, το νησί των νερών και των ονείρων» και«Πεζοπορία στην Άνδρο», το έντυπο υλικό και των δύο Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων «Αγία Θαλασσινή» και «Άγιος Φίλιππος»,

Παραδοσιακά γλυκά από τα Ζαχαροπλαστεία «Ανθός Γαυρίου»«Μπακέλας»«Ζαϊρης»«Λυγίζος»«Ερμής», τοπικά προϊόντα όπως ντόπιο μαλακό τυρί από τοτυροκομείο Κολίτσας, λουκάνικα από τα χοιροσφάγεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Απροβάτου, νερό ΣΑΡΙΖΑ (εμφιαλωμένο και ανθρακούχο) τσίπουρο και λικέρ «καρυδάκι», «πικραμύγδαλο», «βύσσινο» από ανδριώτισες νοικοκυρές, παξιμάδια από τον φούρνο του κ. Κώστα Γαρύφαλλου στον πεζόδρομο της Χώρας της Άνδρου, τα οποία κερνούσε η ανδριώτισα μέλος του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου κ. Φραγκούλα Ραϊση ντυμένη με  παραδοσιακή ενδυμασία.

Παράλληλα το DVD της Άνδρου που με ιδιαίτερη καλαισθησία και μεράκι επιμελήθηκε η «Ομάδα Καρναβαλιού Χώρας Άνδρου» παίχτηκε σε πρώτη προβολή στην 29ηΔιεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», και τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και τον ενθουσιασμό των εκθετών άλλων περιοχών. Εκείνο που συνέβαλε καθοριστικά στην απόδοση της ανδριώτικης αρχοντιάς και νοικοκυροσύνης ήταν τα σκεύη από το κατάστημα «Τσουμπλέκι» της κ. Μαρίας Περτέση που απλόχερα παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης.

Η «Μικρά Αγγλία» ήταν εκεί. Η αφίσα κοσμούσε το περίπτερο της Άνδρου και το τρέιλερ της ταινίας προβαλλόταν καθ΄όλη τη διάρκεια της έκθεσης καθηλώνοντας τους ανυποψίαστους περαστικούς αλλά και ενδιαφερομένους για το νησί μας.

Το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία μαζί με την Αντιπεριφερειάχη Τουρισμού κ. Φτακλάκη φωτογραφήθηκαν με την «ανδριώτισα» και έδωσαν συγχαρητήρια για την άρτια παρουσία του νησιού μας στην έκθεση. Η Αντιπεριφερειάρχης, αφού κάλεσε την κ. Κεφαλογιάννη στην επίσημη παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει το Δεκέμβριο, ζήτησε από την Υπουργό, στο δύσκολο έργο της και στους νέους στόχους που έθεσε, «να συνεργαστεί με τις ελληνικές Περιφέρειες, γιατί μόνο αυτές γνωρίζουν καλύτερα πώς μπορεί να αναδειχθεί ο τουρισμός κάθε περιοχής».

Εκτός από την Υπουργό Τουρισμού το περίπτερου της Άνδρο όπως και όλα τα περίπτερα της εκθεσιακής συμμετοχής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Λειβαδάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι από τις άλλες περιφέρειες και τους δήμους της χώρας.

Επίσης η Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Μαρία Βασιλοπούλου ήρθε σε επαφή με τον Πρέσβη της Πολωνίας, ο οποίος δήλωσε ότι η Άνδρος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι Πολωνοί για τις διακοπές τους και ζήτησε συνάντηση με τους φορείς της Άνδρου για τη θεμελίωση του εν λόγω εγχειρήματος.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Ρωσίας σε συνέχεια της παρουσίας της Άνδρου στην Έκθεση στην Αγία Πετρούπολη, συνοδευόμενος από την κ. Φτακλάκη γεύτηκε ανδριώτικα εδέσματα και για άλλη μια φορά τόνισε το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα και δη για νησιά, ιδιαίτερου φυσικού κάλους όπως η Άνδρος.

Ολλανδικά γραφεία προσέγγισαν και στην εν λόγω έκθεση την Άνδρο. Στο πλαίσιο του ευρύτερου ενδιαφέροντος των επαγγελματιών της Άνδρου για τους Ολλανδούς η κ. Φτακλάκη διαβεβαίωσε τον Αντιδήμαρχο Γαυρίου κ. Φραντζέσκο Αθανασίου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετέχει φέτος στην έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία τον Ιανουάριο του 2014 καθώς και στη Σουηδία, κατόπιν του αιτήματος του Δήμου Άνδρου.

Τρεις μεγάλοι Ξενοδόχοι από τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα από το Σαντάσκι, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Άνδρου και μέσα από το ενημερωτικό υλικό, εντυπωσιάστηκαν από το νησί και διαβεβαίωσαν ότι το καλοκαίρι του 2014 συνεργάτες τους θα επισκεφτούν την Άνδρο προκειμένου να συναντήσουν ανδριώτες επιχειρηματίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα μία τουριστική συνεργασία.

Στην έκθεση συμμετείχαν από τις Κυκλάδες τα νησιά: Άνδρος, Τήνος, Μύκονος,  Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Κύθνος, Μήλος, Φολέγανδρος, Σύρος, Κέα και από τα Δωδεκάνησα: Πάτμος, Αστυπάλαια, Σύμη, Χάλκη, Λειψοί, Κάρπαθος, Λέρος, Ρόδος, Κως.

Η δαπάνη ενοικίασης του χώρου, όπως και για όλα τα νησιά, καλύφθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Άνδρου διέθεσε για τις ανάγκες της έκθεσης όχημα για τη  μεταφορά του έντυπου υλικού, των προϊόντων και των εκπροσώπων της Άνδρου, τη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση των οποίων εξασφάλισε η εταιρεία FastFerries και το ταξιδιωτικό Πρακτορείο «Ploes» της κ. Κατερίνας Κασιδώνη.

Εκπρόσωποι της Άνδρου στη Θεσσαλονίκη ήταν: η Αντιδήμαρχος Άνδρου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού -Τουρισμού κ. Μαρία Βασιλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Γαυρίου κ. Φραντζέσκος Αθανασίου, η Γραμματέας της Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαργαρίτα Στεφανή, από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Χώρας Άνδρου η κ. Μοσχούλα Μπατή, από το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου η κ. Φραγκούλα Ραϊση, οι επαγγελματίες Βασίλης Μπατής, Δημήτρης Κόσης, από το Ξενοδοχείο «Ανερούσα» οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος –            Πρωτόπαπας και η Διευθύντρια του Ξενοδοχείου κ. Μαρία Σάλαρη, η κ. Αργυρώ Ζώζουλα, ο κ. Νίκος Κακλαμάνης, η κ. Γιάννα Βασιλοπούλου και η κ. Δημητριάνα Μώρου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, επαγγελματίες και σύλλογοι, για την αρωγή τους στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού μας και ιδιαίτερα στους χορηγούς της έκθεσης:

Ζαχαροπλαστεία και Καταστήματα με Παραδοσιακά Προϊόντα: «Ανθός Γαυρίου», «Μπακέλας», «Ζαϊρης», «Λυγίζος», «Ερμής»,

Τυροκομείο Κολίτσας, ΣΑΡΙΖΑ, φούρνος του κ. Κώστα Γαρύφαλλο, κατάστημα «Τσουμπλέκι» της κ. Μαρίας Περτέση, Ιωάννα Σαραβάνου,

Συλλόγοi: Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, Περίγυρος Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, Ομάδα Καρναβαλιού Χώρας Άνδρου, Πολιτιστικό Σύλλογο Απροβάτου,

Ναυτιλιακή εταιρεία: Fast Ferries και το πρακτορείο Ploes της κ. Κατερίνας Κασιδώνη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Άνδρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!