Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Η Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου αντικείμενο της συνάντησης της κας Ελ. Φτακλάκη με τον Γ. Γ. Τουρισμού, Τάσο Λιάσκο.

 

 

Με τον Γ.Γ. Τουρισμού, Τάσο Λιάσκο, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη με αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη του θρησκευτικού ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και το συντονισμό των δράσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η κα Φτακλάκη διερεύνησε σε βάθος τις παραμέτρους του συγκεκριμένου ζητήματος, όσον αφορά στην ρωσικήτουριστική αγορά, μέσα από τον κύκλο επαφών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα με Ρώσουςπαράγοντες του Τουρισμού. Στα πλαίσια της στρατηγικής προώθησης του τουριστικού προφίλ του Αιγαίου και τηςδημιουργίας Ταυτότητας Προορισμού, η Περιφέρεια αναγνωρίζει τον μοναδικό θρησκευτικό πλούτο που διέπει τοντόπο μας ως υποδομή και ως αξιακό σύστημα, ενώ εντάσσει στην συντονισμένη και στοχευμένη επικοινωνιακή τηςαποστολή την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, των εκκλησιών και των μοναστηριών μας.
Προκειμένου να υλοποιηθεί καλύτερα και ταχύτερα η ανάδειξη του θρησκευτικού Τουρσιμου , στηνσυνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Λιάσκο αποφασίστηκε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξυτου Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, τις Μητροπόλεις και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που θα έχει και ρόλοσυντονιστή.
Με την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Τουρισμού και σε συνεργασία μετις Ιερές Μητροπόλεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αναλάβει την απογραφή και την καταγραφή του θρησκευτικούκεφαλαίου στα νησια μας, ώστε να δρομολογήσει την προβολή του με γνώμονα την προώθηση της πολυσχιδούςπολιτισμικής ταυτότητας των νησιών και την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η καΦτακλάκη «ο Θρησκευτικός Τουρισμός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το Ν. Αιγαίο, και γι’ αυτό η Περιφέρεια δίνει τηνδέουσα έμφαση στην ανάπτυξη και την αξιοποίησή του» και στο πλαισιο του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για το 2014 θα υπάρξουν εξειδικευμένες δράσεις για την επίτευξη των στόχων μας».

 

Πηγή: http://vimanaxou.blogspot.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!