Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Η διευκόλυνση της αδειοδότησης επιχειρήσεων σε ευρεία υπουργική σύσκεψη

xatzidakis

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά πολλά υπουργεία, και ο στόχος είναι στις αρχές του χρόνου να είναι έτοιμη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπου και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησαν το θέμα της διευκόλυνσης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αλλά συναντήθηκε χθες (Τρίτη) με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.

Το υπουργείο στοχεύει στη μείωση του χρόνου διάρκειας που απαιτείται για την αδειοδότηση, ενώ υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι του ΣΕΒ παρουσίασαν, τον Απρίλιο, στον υπουργό «οδικό χάρτη» για τη δραστική μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης.

Η έκθεση προστέθηκε στη συζήτηση που ήδη είχε ξεκινήσει σχετικά με τα προβλήματα αδειοδότησης σε σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως στη βιομηχανία, στις εξορυκτικές δραστηριότητες, στη διαχείριση απορριμμάτων, στα λιμενικά έργα, στις ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!