Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Η ροή απασχόλησης στις Κυκλάδες τον Οκτώβριο και το τελευταίο 6μηνο

student
Τα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη» για τη ροή απασχόλησης τον Οκτώβριο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στις Κυκλάδες, το ισοζύγιο ανάμεσα σε προσλήψεις και απολύσεις – αποχωρήσεις είναι αρνητικό και δημιουργείται κυρίως από τα αμιγώς τουριστικά νησιά όπως της Μυκόνου και της Σαντορίνης όπου τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η σαιζόν τους. 
Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τη ροή απασχόλησης του Οκτωβρίου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
ergani oktomber
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η ροή απασχόλησης στο Νότιο Αιγαίο στο τελευταίο 6μηνο, δηλαδή από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Παρατηρούμε ότι σε όλα τα νησιά οι δείκτες της απασχόλησης είναι θετικοί, αποτέλεσμα που με τη σειρά του διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τις εποχιακές εργασίες της θερινής περιόδου.
ergani 6mhnoΒρούτσης: «Το αρνητικό αποτέλεσμα είναι μικρότερο των προηγούμενων ετών» 

Με αφορμή την ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (Μονάδα Ανάλυσης & Τεκμηρίωσης και Ομάδα Διαχείρισης του Π.Σ. Εργάνη) των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Οκτώβριο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Οκτώβριος λόγω της λήξης της θερινής τουριστικής περιόδου παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων.

Ωστόσο, το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των προσλήψεων κατά το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της συγκροτημένης προσπάθειας που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής». 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!