Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Θ. Σουσούδης: «Από την πρώτη μέρα δώσαμε μεγάλη βαρύτητα, στην οργάνωση, στο νοικοκυριό, στην διαφάνεια και στην καθημερινότητα»

10557641_734867179911666_2431526607392403564_o

Σε μίνι απολογισμό των πρώτων 17 ημερών διοίκησης του Δήμου προχώρησε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, παρουσιάζοντας τις κινήσεις που έκανε από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής έως σήμερα. «Τα προβλήματα  είναι δύσκολοι αντίπαλοι και προβλήματα όπως διαχείριση απορριμμάτων-ΧΥΤΥ, ανεμογεννήτριες, διαχείριση υδάτων, οικονομική κρίση, απαιτούν πολύ δουλειά, οργάνωση, συνεργασία, ενότητα και πάνω απ” όλα συμμετοχή της κοινωνίας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος τονίζοντας πως θα δοθούν άμεσα λύσεις. 

Εστιάζοντας στην επιλογή του να ορίσει θεματικούς και όχι χωρικούς αντιδημάρχους, ξεκαθαρίζει πως έτσι θα «σπάσουν» οι όποιοι τοπικισμοί υπάρχουν στο νησί, ενώ αναφερόμενος στην αξιοποίηση όλων των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του, επισημαίνει πως με την εκχώρηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους αιρετούς να δουλέψουν εποικοδομητικά για το Δήμο σε συνεργασία πάντα με τους θεματικούς Αντιδημάρχους. 

Αναφέρει δε, πως από την πρώτη ημέρα δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην οργάνωση, στο νοικοκυριό, στην διαφάνεια και στην καθημερινότητα παρά τις αντιξοότητες, οι οποίες όπως τονίζει ξεπερνιούνται. 

Αναλυτικά ο κ. Σουσούδης σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει: 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου για την ακούραστη συμπαράσταση τους στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τον Δήμο μας. Η προθυμία που επιδεικνύουν όλοι είναι μεγάλη και η αποτελεσματικότητα, παρά τις αντιξοότητες είναι ικανοποιητική.

Έχουν περάσει μόλις 17 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας και ο απολογισμός είναι πολύ θετικός. 

Ο ορισμός των αντιδημάρχων σε θεματικούς και όχι σε χωρικούς, που ίσχυε μέχρι τώρα, σπάει τους όποιους εναπομείναντες τοπικισμούς, ενώνει τους Ανδριώτες απέναντι στα προβλήματα, ενισχύει τον ρόλο του αντιδημάρχου, τον ρόλο των τοπικών συμβούλων και οδηγεί σε καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και την ενίσχυση των υποδομών.

Παράλληλα ο ορισμός όλων των δημοτικών συμβούλων σε εντεταλμένους με ανάληψη συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων, δίνει σε όλους τους αιρετούς την ευκαιρία να δουλέψουν εποικοδομητικά και όλοι να προσφέρουν σε συγκεκριμένο τομέα με μεθοδικότητα και πάντα σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους. 

Από την πρώτη μέρα δώσαμε μεγάλη βαρύτητα, στην οργάνωση, στο νοικοκυριό, στην διαφάνεια και στην καθημερινότητα.

Μεγάλος αντίπαλος τα τεράστια χρονίζοντα προβλήματα και η έλλειψη προσωπικού. Όμως η κατάσταση ελέγχεται για τους λόγους που προανέφερα. Ο ζήλος για δουλειά, η προθυμία όλων, προσωπικού και αιρετών, έχουν μετριάσει τις δυσκολίες και βοηθούν στην οργάνωση και στην αποτελεσματικότητα.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουμε καταγράψει αρκετές ανάγκες και προσπαθούμε για τις λύσεις.

Οι έχοντες τις αρμοδιότητες, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους, για προβλήματα όπως, π.χ ύδρευση, καθαριότητα, ανακύκλωση, φωτισμός, συντήρηση αυτοκινήτων κλπ., είναι κυριολεκτικά καθημερινά στους δρόμους για να μπορούν να ανταποκρίνονται και να δίνουν λύσεις. Παράλληλα η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η οργάνωση των υπηρεσιών, τα οικονομικά, ο σχεδιασμός για τουριστική προβολή, οι προσπάθειες ένταξης σε ευρωπαικά προγράμματα, αποτελούν καθημερινή πλέον πραγματικότητα, προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Τα προβλήματα όμως είναι δύσκολοι αντίπαλοι και προβλήματα όπως διαχείριση απορριμμάτων-ΧΥΤΥ, ανεμογεννήτριες, διαχείριση υδάτων, οικονομική κρίση, απαιτούν πολύ δουλειά, οργάνωση, συνεργασία, ενότητα και πάνω απόλα συμμετοχή της κοινωνίας μας.

Μόνο έτσι θεωρώ πως θα δώσουμε λύσεις και μάλιστα πολύ σύντομα»

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!