Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Καμία προσφορά για το Ξενία Άνδρου!

xenia

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση διάρκειας 99 ετών του Ξενία της Σκιάθου. Καμία, ωστόσο, προσφορά δεν κατατέθηκε για τα Ξενία Άνδρου και Τσαγκαράδας Πηλίου…

Οι εταιρείες Dimand, Κοινοπραξία Νότιες & Ανατολικές Σποράδες, Παύλος Τόγκας και ΤΕΝΑ, είναι τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για το Ξενία Σκιάθου.

Παρά τις αρχικές προσδοκίες στο διαγωνισμό για τα τρία Ξενία δεν προσήλθαν ούτε πολλές εταιρείες (σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ είχε εκδηλωθεί προφορικό ενδιαφέρον από τουλάχιστον 15), ούτε ηχηρά ονόματα (ακουγόταν αυτό της τουρκικής Dogus Group).

Ειδικά για τα Ξενία Τσαγκαράδας και Άνδρου, το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει εκ νέου το επόμενο διάστημα τις διαδικασίες αξιοποίησής τους.

Στο μεταξύ, από παράταση σε παράταση, φαίνεται ότι οδεύει ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Κατόπιν αιτήματος πολλών επενδυτών, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε παράταση μίας ημέρας για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, που θα κατατεθούν την προσεχή Τρίτη.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο να υπάρξει καινούργια ολιγοήμερη παράταση, με δεδομένο ότι πρόκειται για εξαιρετικά σύνθετη επένδυση, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον ανάδοχο, να κατεδαφίσει κάποια από τις υφιστάμενα ξενοδοχεία για να ανεγείρει νέα μονάδα, όσο και να κατασκευάσει στο χώρο πολυτελείς κατοικίες.

Στην δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 13 συνολικά επενδυτές μεταξύ των οποίων η Lamda Development και η Dogus, οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου και Λου Κολλάκης, η αμερικανική Colony Capital, η κινεζική Fosun, η Dolphin Capital, το fund Βaupost Group που έχει μεγάλες θέσεις σε ΟΠΑΠ, η ΙCI από τον Καναδά, η ρωσική Strategic Initiative, και η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωσταντακόπουλου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!