Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Καταγγελία για προκήρυξη πρόσληψης με παράνομες διαδικασίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Κυκλάδων

polydynamo_kentro

 

Αίσθηση προκαλεί επιστολή – καταγγελία του δ/ντη Δημήτρη Αλεξανδρή, υπάλληλου του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Κυκλάδων, ο οποίος αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, αναφορικά με την υπόθεση μιας πρόσληψης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δεκαβάλλας είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολυδύναμου ενώ η καταγγελία αφορά υπόθεση πρόσληψης για μια θέση εργασίας η οποία προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ίσες Ευκαιρίες της Γ.Γ. Ισότητας.

Ο κ. Αλεξανδρής κάνει λόγο για παραβίαση των νόμων και κάθε έννοιας χρηστής διαχείρισης, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη προκηρύχθηκε με ένα απλό δελτίο επίσκεψης και χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.  Καταγγέλλει ακόμη ότι στην προκήρυξη αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό αποδοχών που επίσης δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, αφού ο μισθός καθορίζεται με βάση τα πτυχία κλπ

Το περιεχόμενο της καταγγελίας:

Μέχρι χθες 30/10/2013 ο ανταποκριτής του ΟΑΕΔ στην Άνδρο συγκέντρωνε  αιτήσεις για μια θέση εργασίας ειδικότητας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή Απόφοιτου ΙΕΚ, την οποία είχε προκηρύξει το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Κυκλάδων στα πλαίσια του προγράμματος Ίσες Ευκαιρίες που επιχορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Όμως

Το Πολυδύναμο, σύμφωνα με το άρθρο 267 του νόμου 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και συγκεκριμένα την παρ.3, προκειμένου να προσλάβει προσωπικό πρέπει να ακολουθεί τις ίδιες ακριβώς  διαδικασίες που ακολουθούν οι ΟΤΑ.

Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να προσλάβει προσωπικό με μοναδικά κριτήρια μια συστατική επιστολή ή συνέντευξη αξιολόγησης.

Δεν μπορεί να προκηρύσσει θέση με  συγκεκριμένο ποσό αποδοχών. Οι μηνιαίες αποδοχές του κάθε εργαζόμενου προσδιορίζονται ανάλογα με το πτυχίο, την οικονομική κατάσταση κλπ όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους ΟΤΑ και στις επιχειρήσεις τους.

Θεωρώ λοιπόν ότι ο κ. Γ. Δεκαβάλλας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τρέχον έτος είναι το 2013 και όχι τα έτη πριν το 2004 που οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ προσλάμβαναν κατά βούληση. Αλλά ακόμη και τότε έβγαζαν μια ανακοίνωση σε μια εφημερίδα ή σε ένα πίνακα ανακοινώσεων. Η πρόσληψη από μια επιχείρηση των ΟΤΑ μόνο με ένα δελτίο επίσκεψης του ΟΑΕΔ και τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπαλλήλων του Πολυδύναμου αποτελεί παραβίαση νόμων και καταλύει κάθε έννοια χρηστής διαχείρισης των οικονομικών των ΟΤΑ.

Δημήτρης Αλεξανδρής

 

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!