Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κατακόρυφη πτώση στις τιμές των ακινήτων εκτός από τα νησιά

spiti

Παρά την κατακόρυφη πτώση στις τιμές των ακινήτων ανά την Ελλάδα, στα νησιά παραμένουν στα ίδια -προ κρίσης- επίπεδα. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών.

Σύμφωνα με την έρευνα οι τιμές των ακινήτων από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση μέχρι και σήμερα, έχουν κάνει «βουτιά» κατά 30,3% σε εθνικό σύνολο. Χαρακτηριστικά τα στοιχεία αναφέρουν ότι στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν μείωση 38,8%, στην Αθήνα 32,2%, στη Χαλκίδα 35,4%, στην Κατερίνη 36,5%, στην Καβάλα 34,4%, στην Κομοτηνή 17,5%, στην Ξάνθη 15,1% και στην Αλεξανδρούπολη 16,8%.

Εν τούτοις σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και του Αιγαίου οι τιμές των ακινήτων παραμένουν αμετακίνητες και δεν παρουσιάζουν την παραμικρή πτώση. Σε νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Παρος, η Ίος, η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Σκύρος, η Σκιάθος κ.α. οι τιμές όχι απλά δε μειώθηκαν, αλλά σε ορισμένα μάλιστα παρουσιάζουν και αύξηση!

Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζεται χαρακτηριστικά ότι σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή τουριστική ανάπτυξη οι τιμές τόσο των ακινήτων όσο και των αγροτεμαχίων δεν υποχωρούν.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!