Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κατανάλωση φρέσκου γάλακτος στα σχολεία με κοινοτική επιδότηση

gala

Υλοποιείται για πρώτη φορά το κοινοτικό μέτρο της επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας. Το γάλα θα επιδοτείται εξολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο.

Το κοινοτικό αυτό μέτρο εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.
Το πρόγραμμα προς το παρόν θα ξεκινήσει με τη χορήγηση γάλακτος σε τρία δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία της Μαγούλας.
Για την υλοποίηση του μέτρου, υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους συναρμόδιους υπουργούς σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του προγράμματος μπορούν να προβούν φορείς, όπως μια σχολική μονάδα, μια σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (περιλαμβάνεται το σχολικό κυλικείο) ή μια οργάνωση που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων).
Για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων του γάλακτος και όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλλουν.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!