Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του γαμπρού του βασιλιά της Ισπανίας

ispania

Η ισπανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία του κατηγορούμενου για διαφθορά Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, γαμπρού του βασιλιά Χουάν Κάρλος, μέχρι του ποσού των 6,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η χρηματική εγγύηση που του έχει επιβληθεί.
Η Δικαιοσύνη επέβαλε στις 30 Ιανουαρίου εγγύηση 8,189 εκ. ευρώ -που τελικά ορίστηκε στα 6,1 εκατ. ευρώ βάσει της απόφασης του δικαστή που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα- στον δούκα της Πάλμα, σύζυγο της Κριστίνα, της δευτερότοκης κόρης του Χουάν Κάρλος, και στον Ντιέγο Τόρες, πρώην συνεργάτη του.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν σήμερα περιλαμβάνεται το ήμισυ της βίλας της Κριστίνα και του Ινιάκι στην πολυτελή συνοικία Πεντράλμπες της Βαρκελώνης και το ήμισυ άλλων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην εταιρεία Aizoon, που ανήκει εξ ημισείας στο ζευγάρι.
Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι η εγγύηση αυτή αντιστοιχεί στο ποσό που φέρεται να διασπάθισε ο Ουρνταγκαρίν και ο συνέταιρός του κυρίως μέσω του ινστιτούτου Noos, στο οποίο προέδρευε ο πρώτος από το 2004 ως το 2006.

Ο Ουρνταγκαρίν κατηγορείται ότι με τον Τόρες είχε διασπαθίσει έξι εκατ. ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις μέσω του Ινστιτούτου Νόος, μία εταιρεία παροχής υψηλών υπηρεσιών. Στις 3 Απριλίου είχε διαταχθεί έρευνα επίσης και σε βάρος της Χριστίνας, που θεωρείται ύποπτη για «συνεργασία» με τον σύζυγό της.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, στο τέλος του 2011, ο Ουρνταγκαρίν έπαψε να εμφανίζεται δημοσίως με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος και η Κριστίνα ελέγχονται επίσης και για φορολογική απάτη.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!