Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

«Καταφύγιο» μεταναστών η Κως

kos

Εικόνες σοκ στο Λιμεναρχείο της Κω: Εκατοντάδες μετανάστες έχουν βρει τα τελευταία 24ωρα «καταφύγιο» στους χώρους όπου στεγάζεται η Λιμενική Υπηρεσία του νησιού.

Στέκονται με υπομονή στην ουρά, για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, στήνουν αυτοσχέδια καταλύματα, κοιμούνται πάνω σε βρόμικα στρωσίδια, στεγνώνουν τα ρούχα τους πάνω στα κάγκελα του προαυλίου.

Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες – Σύρους και Αφγανούς – που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από το Λιμενικό και, σύμφωνα με καταγγελίες, «δεν έχουν που αλλού να φιλοξενηθούν».

Τα κρατητήρια έχουν γεμίσει ασφυκτικά. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Λ.Σ., η Κως δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα κύματα μεταναστών από ποτέ άλλοτε.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, μόνο το Σαββατοκύριακο οι Λιμενικές Αρχές του νησιού συνέλαβαν συνολικά 107 πρόσφυγες.

«Μέσα σε 48 ώρες αντιμετωπίσαμε πέντε περιστατικά. Καραβιές, κυρίως, από την Αλικαρνασσό, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στα τουρκικά παράλια. Οι δουλέμποροι σπρώχνουν προς εμάς κυρίως μετανάστες που επιζητούν απόδραση από τον εμφύλιο της Συρίας», αναφέρει πηγή από το Λιμενικό Σώμα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!