Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Να λειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Θήρας

Ερώτηση με θέμα την λειτουργία του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης κατέθεσαν στη Βουλή Βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρονται τα παρακάτω:

Όπως είναι γνωστό, το νέο Νοσοκομείο Θήρας, είναι έτοιμο με πλήρη εξοπλισμό από το 2011, όμως μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό.

Σ΄ένα νησί 15.000 περίπου μόνιμων κατοίκων και εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών το χρόνο δεν λειτουργεί το νοσοκομείο με αρνητικές συνέπειες για κατοίκους και επισκέπτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι είτε να προσφεύγουν στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο είτε στην Αθήνα , μιας και το υπάρχον δημόσιο Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Η μόνιμη απάντηση της Κυβέρνησης στο αίτημα των κατοίκων και φορέων για την άμεση στεέχωση και λειτουργία του νοσοκομείου , είναι ότι δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με το κόστος λειτουργίας του.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Επιβάλλεται να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Θήρας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό,νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό ,ώστε να λειτουργήσει , με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό,παρέχοντας υψηλού επιπέδου και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας,καλύπτοντας τις ανάγκες υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ οκ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για να λειτουργήσει άμεσα το νέο δημόσιο Νοσοκομείο Θήρας.

Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης Διαμάντω Μανωλάκου

Πηγή: http://cycladesvoice.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!