Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Κλείνει το λιμάνι της Μήλου για το ανεπιθύμητο «Άγιος Γεώργιος»

agios_georgios

Η απόφαση ελήφθη! Το λιμάνι της Μήλου κλείνει για το 41 ετών και ενεπιθύμητο πια πλοίο «Άγιος Γεώργιος» και μόνο! Κανονικά το «Πρέβελης» και το «Aqua Jewel». Να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της η ΖΑΝΤΕ του «Αδαμάντιος Κοραής». Τον στόχο που ονομάζεται «Βεντούρης» κατέδειξαν με οργή στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/11 στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοΐας. Αρκετός κόσμος (αλλά όχι όσος θα έπρεπε για την σοβαρότητα του θέματος), σύλλογοι και φορείς του νησιού κατέθεσαν τις απόψεις τους. Η διάθεσηπου υπάρχει είναι να φτάσει η κατάσταση στα άκρα με κλείσιμο του λιμανιού για το «Άγιος Γεώργιος». Οι εξελίξεις αναμένονται πια ραγδαίες καθώς και για τα υπόλοιπα νησιά το «Άγιος Γεώργιος αποτελεί πλέον κόκκινο πανί.

Όσον αφορά το λιμάνι να τονίσουμε ότι το κλείσιμο του πρέπει να γίνει από επιτροπή κατοίκων. Για τον δήμαρχο Μήλου και κατ’ επέκταση για τον δήμο κρίνεται παράνομο. Νέο ραντεβού ορίστηκε για την Δευτέρα 2/12 οπότε και θα κατατεθούν οι γραπτές προτάσεις των σωματείων και συλλόγων της Μήλου ώστε σε συνεργασία με τα άλλα νησιά (Σέριφος, Σίφνος, Φολέγανδρος, Σίκινος) να «πάμε όλα τα νησιά μαζί όπως είναι επιβεβλημένο»!

Η επιδοτούμενη σύμβαση του «Άγιος Γεώργιος» ισχύει μέχρι 28/2…

Μεταξύ όσων ακούστηκαν ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης τόνισε: «Στοχεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα. Αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα στη Μήλο, είναι συγκεκριμένη εταιρία, είναι η εταιρία του «Άγιος Γεώργιος». Είναι αυτή που πήρε το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ζητάμε από τον υπουργό ως ανεπιθύμητο το συγκεκριμένο καράβι της συγκεκριμένης εταιρίας στη Μήλο. Να διαχωρίσει τη θέση της η ΖΑΝΤΕ. Να μπει σταθερό συμβατό εισιτήριο στα επιδοτούμενα χωρίς συνεχείς αυξήσεις. Να υπάρχει πλάνο δρομολογίων στο διαδίκτυο όπως τα ταχύπλοα. Πάμε να χτυπήσουμε τα συμφέροντα. Θα κλείσουμε το λιμάνι σε αυτόν που φταίει, όχι στο «Πρέβελης» και στο «AquaJewel»που κάνουν τη δουλειά τους.»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας

Αντώνης Καβαλιέρος: «Χαίρομαι που έγινε μια λαϊκή συνέλευση. Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να είναι η αρχή για να πάρουμε μπροστά στον μεσαίωνα που μας οδηγούν. Ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η Μήλος και πώς να «παίρνουνε» από αυτό το διαμάντι.»

Αβέρκης Γαϊτανής: «Να εξασφαλίσουμε στο ακέραιο αυτά που μας αναλογούν. Αν αποκλείσουμε σήμερα το λιμάνι οι μόνοι που θα τιμωρηθούμε είμαστε εμείς. Δεν θα συγκινηθεί κανείς.»

Τα συμπεράσματα από την πλευρά μας – υπογράφει ο Άρης Δεληβασιλείου

Συμπεράσματα «Λαϊκής Συνέλευσης» ποσοστού συμμετοχής 3% επί των μόνιμων κατοίκων βάσει της απογραφής.

1) πρέπει να συσταθεί επιτροπή αγώνα , για να αποφασίζουν (και να διώκονται) όλοι..

2) η Μήλος έχει πρόβλημα με τον Βεντούρη. (δηλώσεις Δημάρχου) Γιατί αυτός φταίει για όλα! Η Μήλος δεν έχει πρόβλημα με το «Πρέβελης» η με το «Aqua»
άλλωστε όσοι από εμάς τα χρησιμοποιούμε τον χειμώνα, απολαμβάνουμε {σε πεντακάθαρα πλοία) ταχύτατα ταξίδια 6 ωρών Πειραιάς-Μηλος (απευθείας) και 9 ωρών Μήλος-Πάρος με στάσεις..)!!!

3) το υπουργείο έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να δώσει περισσότερη επιδότηση ..και τελικά να αφήσει το δικαίωμα να την πάρουν αυτοί οι ίδιοι που… μόνο αυτοί… φταίνε.

Το ότι πάμε 20 χρόνια πίσω, είναι γεγονός… το ότι για όλα τα προβλήματα, η θα φταίει μια εταιρεία «ντόπια»( ή Αθηναϊκή..).είναι νοοτροπία περασμένης 20ετιας..
Έλεος πια..πριν κλείσετε λιμάνια, και στήσετε ψησταριές…ανοίξτε τα μάτια σας! Εμείς σε λίγο θα κολυμπάμε (με εισιτήριο) και τον χειμώνα, για να δουλέψουμε..πόσους να χωρέσει και το αεροπλανάκι…

πηγή: mileikanea.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!