Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Κουκουλόπουλος: Δεν θα πληρώσουν οι παραγωγοί το ρωσικό εμπάργκο

Τη βεβαιότητα ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα πληρώσουν οι παραγωγοί εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. 

Μιλώντας στον ANT1 είπε πως το πρόβλημα είναι κατ΄ εξοχήν πολιτικό, αλλά από εκεί και πέρα το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπισθεί, με βασικό γνώμονα και μέλημα να μην την πληρώσουν τελικά οι Έλληνες παραγωγοί.

Το ποια μέτρα τελικά θα ληφθούν εξαρτάται από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν καθώς δεν είναι ακόμα γνωστή η τελική λίστα των προϊόντων, και σε τι ποσοστό ανά χώρα, που δεν θα εισάγει η Ρωσία.

«Είναι σαφές», επισήμανε  «πως το πρόβλημα για τους Έλληνες παραγωγούς, και ειδικά αυτούς που παράγουν ροδάκινα, είναι μεγάλο καθώς η παραγωγή αυτών των προϊόντων είναι στην κορύφωση της. Γι΄ αυτό, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους Ρώσους, έτσι ώστε να εξαιρεθούν απ΄ το εμπάργκο τα ελληνικά ροδάκινα».

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε επίσης πως εκείνο που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μόνο το θέμα του ροδάκινου, αλλά και άλλων εποχιακών προϊόντων που θα ακολουθήσουν σε λίγο καιρό (π.χ. ακτινίδια), και φυσικά και το θέμα της γούνας που από άποψη τζίρου καλύπτει μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών μας προς τη Ρωσία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε το αν τυχόν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων (ροδάκινων) θα μπορούσαν να διατεθούν δωρεάν στην ελληνική αγορά και σε ειδικές ομάδες πολιτών, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτό κατ΄ αρχήν θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες και από τις ποσότητες που θα περισσέψουν, αν περισσέψουν τελικά. Έπειτα πρόσθεσε πως, ό,τι γίνει θα γίνει σε συνεννόηση και συνεργασία με τους παραγωγούς και αν υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων φυσικά και θα πάνε σε ειδικές και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!