Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων για τον ΕΝΦΙΑ: Με… «καταδρομική» επιχείρηση, πέρασε η τροποποίηση για καταλύματα ατομικών επιχειρήσεων

«Με… «καταδρομική» επιχείρηση, πέρασε η τροποποίηση για καταλύματα ατομικών επιχειρήσεων ο ΕΝΦΙΑ», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών καταλυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ήταν κυριολεκτικά ένα θρίλερ, η διαδικασία να περάσει στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, η νομοτεχνική βελτίωση για τα τουριστικά καταλύματα που είναι ατομικές επιχειρήσεις, μία κραυγαλέα αδικία του σχετικού νόμου που αφορά χιλιάδες περιπτώσεις. Μέχρι και χθες το βράδυ, στο ΥΠΟΙΚ υπήρχε… “τοίχος σφραγίσματος”, παρά τις……ασφυκτικές πιέσεις, ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο, της υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και του προέδρου του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη, οι οποίες και συνεχίστηκαν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Σήμερα το πρωί, η “μάχη” συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση και τελικά η υπουργός… “πήρε τ’ όπλο της”, αναστάτωσε το σύστημα και κατάφερε να αποσπάσει τις υπογραφές και του Γκίκα Χαρδούβελη – ο οποίος μάλιστα έπρεπε να φύγει και για το αεροδρόμιο και την περίμενε – και του Μάκη Βορίδη (το νομοσχέδιο που κατατέθηκε η τροπολογία είναι του υπουργείου Υγείας). Για αυτό και ο τελευταίος, στη Βουλή, αναφερόμενος στην τροποποίηση είπε ότι θα τη στηρίξει η “επισπεύδουσα υπουργός”.

Μόλις δε έγινε δεκτή η τροποποίηση, άρχισε “σούσουρο” στα πηγαδάκια των βουλευτών, του στυλ “ε, βέβαια, η Κεφαλογιάννη καθάρισε για τις ατομικές επιχειρήσεις του τουρισμού, με τις άλλες τι γίνεται;” και άλλα τινά παρεμφερή.

Το εύλογο ερώτημα, από την άλλη πλευρά, είναι αν “έπρεπε να γίνει τέτοιος χαμός για να διορθωθεί μία τόσο εξώφθαλμη αστοχία;”.

Τι να πούμε; Φαίνεται ότι στην Ελλάδα μας, έτσι λειτουργούν τα πράγματα, πρέπει να έχει κανείς lobbying με χαρακτηριστικά “ομάδας καταδρομών” για να επιτυγχάνει τα δίκαια…

Με την τροποποίηση, τα ακίνητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που είναι ατομικές επιχειρήσεις, θα φορολογούνται με τον χαμηλό συντελεστή και όχι ως… οικίες.

Με τιμή,

για τη ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ,

ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!