Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου: «Οι εκβιασμοί και οι συντεχνίες… αλλού!!!»

WP_20140912_004

Παραλίγο να οδηγηθούν στο αυτόφωρο ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου, επειδή έκαναν τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς στα κυνηγόσκυλα της περιοχής. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, το περασμένο Σάββατο (ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι εμβολιασμοί στη Χώρα) εμφανίστηκαν στο χώρο που γινόταν οι εμβολιασμοί ιδιωτικοί κτηνίατροι του νησιού καθώς και ο αστυκτηνίατρος μαζί με αστυνομικούς εκπροσώπους, ζητώντας να διακοπεί η διαδικασία με την αιτιολογία ότι είναι παράνομη. 

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται  αφού οι  κυνηγοί περίμεναν μαζί με τα σκυλιά τους αρκετή ώρα ενώ όπως σημειώνει ο Σύλλογος τότε ξεκίνησαν  οι απειλές ότι αν δεν σταματήσουν θα κινηθούν οι διαδικασίες του αυτοφώρου σε όποιον φέρει αντίρρηση και δεν φύγει από τον χώρο που γινόταν οι εμβολιασμοί.

Την επόμενη ημέρα έγινε έγγραφη καταγγελία στο Α.Τ Άνδρου η οποία συνοδευόταν από το υπόμνημα  δικηγόρου  στην οποία αναφερόταν ότι ο προγραμματισμένος μαζικός εμβολιασμός καθώς και η μαζική ταυτοποίηση θα γινόταν κανονικά στην περιοχή του Γαυρίου και σε περίπτωση ματαίωσης του από τον οποιονδήποτε ο Σύλλογος θα κινούταν νομικά εναντίον του για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

«Με εκτός… νόμου διαδικασίες και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, η Ελληνική Αστυνομία επιχείρησε το περασμένο Σάββατο να ματαιώσει τον μαζικό εμβολιασμό και την τοποθέτηση τσιπ στα σκυλιά των κυνηγών της Άνδρου, ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και… υπό τις οδηγίες ιδιωτών με προφανή οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το περιοδικό Κυνηγετικά Νέα, το οποίο όχι μόνο ασχολήθηκε με το θέμα του Συλλόγους της Άνδρου, αλλά το έκανε και πρωτοσέλιδο…

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυνηγετικού Συλλόγου έχει ως εξής:

Ομαδική ταυτοποίηση και εμβολιασμούς κυνηγετικών σκύλων πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου έπειτα από συμφωνία που είχε κάνει με κτηνίατρο για χαμηλό κόστος εμβολίων και τσιπ. Συγκεκριμένα η συμφωνία που πραγματοποιήσαμε ήταν αντιλυσσικός εμβολιασμός 15 € και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (τσιπ)15€. στη περίπτωση που κάποιος κυνηγός ήθελε και τα δυο η τιμή ήταν στα 25€.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος είχε ζητήσει προσφορά και από άλλο κτηνίατρο η οποία ήταν 55 ευρώ!!!!! Ο μαζικός εμβολιασμός και η ταυτοποίηση ξεκίνησε την Παρασκευή 12/9 και ώρα 9 το πρωί στην περιοχή του Κορθίου.

Η προσέλευση των κυνηγών ξεπέρασε κάθε προσδοκία  ενώ η περαίωση των εργασιών στέφθηκε με επιτυχία.
WP_20140912_001

Την επομένη μέρα το Σάββατο 13/9 και την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν οι παραπάνω εργασίες στην περιοχή της Χώρας.

Φαίνεται ότι η κίνηση αυτή ενόχλησε κάποιους και ξαφνικά ενώ είχε ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία εμφανίστηκαν στο χώρο που γινόταν οι εμβολιασμοί οι ιδιωτικοί κτηνίατροι  του νησιού καθώς και ο αστυκτηνίατρος μαζί με την Αστυνομία και τον επικεφαλής υπαστυνόμο  κο Ρωμανόστογλου με τέσσερις ακόμα αστυνομικούς

IMAG0030

ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Μας ανέφεραν ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο και ότι πρέπει να διακόψουμε τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα .

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου να τους πουν ποιός νόμος αναφέρει κάτι τέτοιο και η απάντηση ήταν ότι απαγορεύεται να γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες εκτός ιατρείων και ότι μόνο εμείςμπορούμε που έχουμε έδρα την Άνδρο!!!!

Ακούστηκαν απίστευτες απαντήσεις και δικαιολογίες οι οποίες προκαλούσαν τη νοημοσύνη των κυνηγών και ταυτόχρονα τα γέλια τους.

Φυσικά αυτές  οι απαντήσεις δεν είχαν καμία μα καμία βάση και οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες προσπαθούσαν με γενικολογίες και αοριστίες  να μας πείσουν ότι ισχύει ο νόμος 4039 του 2012 και όχι ο4235 του 2014 ο οποίος τροποποιεί τα προηγούμενα τα οποία είναι σχετικά με την τοποθεσία που μπορεί κάποιος κτηνίατρος να προβεί σε εμβολιασμούς και τοποθέτηση μικροτσίπ.

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται  αφού οι συνάδελφοι κυνηγοί περίμεναν μαζί με τα σκυλιά τους αρκετή ώρα και λύση δεν μπορούσε να βρεθεί.
Τότε άρχισαν οι απειλές προς όλους ότι εάν δεν σταματήσουμε θα κληθεί ο εισαγγελέας έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες του αυτοφόρου σε όποιον φέρει αντίρρηση και δεν φύγει από τον χώρο που γινόταν οι εμβολιασμοί.

Στην προσπάθειά μας να πείσουμε ότι κάνουν λάθος η αστυνομία μας είπε ότι θα εφαρμοστεί αυτό που  θα αποφασίσει ο αστυκτηνίατρος.
Παρ¨ολες τις πιέσεις μας και την προσπάθειά μας για την σωστή ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου ο οποίος είναι ξεκάθαρος και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, λύση δεν μπορούσε να βρεθεί.
Κάποια στιγμή οι εν λόγω κτηνίατροι ζήτησαν να κάνουν εκείνοι την όλη διαδικασία με το αντίτιμο των 40 ευρώ ανά σκύλο!!!1!
Όλοι κατάλαβαν ότι ο λόγος της διακοπής της διαδικασίας και η παρουσία των κτηνιάτρων εκεί ήταν καθαρά για οικονομικούς λόγους και όχι για όλα τα υπόλοιπα που χωρίς καμία βάση μας έλεγαν τόση ώρα.

Ο κόσμος το θεώρησε ως ένα συντεχνιακό εκβιασμό και άρχισε να αποχωρεί αφού είχαν πάρει τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κάποια άλλη στιγμή αφού απαγορεύτηκε στον κτηνίατρο να κάνει τους εμβολιασμούς ακόμα  και στο σπίτι του καθενός από εμάς!!!.Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!!!

Αφού δεν μπορούσαμε να δώσουμε λύση διότι προφανώς κάποιοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την Ελληνική γλώσσα ο Σύλλογος ζήτησε την νομική κάλυψη του δικηγόρου κου Βασίλη Πομόνη ο οποίος με υπόμνημα του εξηγούσε τον νόμο σε αυτούς που δεν θέλανε να τον καταλάβουν και να τον εφαρμόσουν!!!

Την επόμενη ημέρα έγινε έγγραφη καταγγελία στο Α.Τ Άνδρου η οποία συνοδευόταν από το υπόμνημα του δικηγόρου κου Πομόνη στην οποία αναφερόταν ότι ο προγραμματισμένος μαζικός εμβολιασμός καθώς και η μαζική ταυτοποίηση θα γινόταν κανονικά στην περιοχή του Γαυρίου και σε περίπτωση ματαίωσης του από τον οποιονδήποτε ο Σύλλογος θα κινούταν νομικά εναντίον του για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.
Τελικά οι αποδέκτες του μηνύματος ενημερώθηκαν  και όλα πήγαν καλά, αφού κανείς δεν τόλμησε να διακόψει τη διαδικασία η οποία συνεχίστηκε την Δευτέρα στη Χώρα για όσους δεν είχαν προλάβει να συμμετάσχουν.

Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε η  Δ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος καθώς και η εφημερίδα Κυνηγετικά Νέα στην οποία υπάρχει σχετικό αφιέρωμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

IMAG0024

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια της ομαδικής ταυτοποίησης και του εμβολιασμού και θα κάνει δεκτές και άλλες προσφορές εφόσον είναι οικονομικότερες από αυτή που έχει έως τώρα στα χέρια του.

Επίσης ο Σύλλογος  θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και όλους όσους εμπλέκονται στην όλη έως τώρα διαδικασία καθώς επίσης και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο  τον οποίο και θεωρεί ηθικό αυτουργό της όλης κατάστασης αφού με δική  του παρότρυνση ξεκίνησε η όλη διαδικασία μοιράζοντας φυλλάδια με αυθαίρετα συμπεράσματα για το τι ισχύει και για το ποιος έχει δικαίωμα και πού ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του αφού θεωρεί ότι τα γεγονότα που συνέβησαν στις 13/9/14 στηνΧώρα της Άνδρου έγιναν παράνομα και καταχρηστικά εις βάρος των κυνηγών αλλά και των σκύλων αυτών οι οποίοι  ταλαιπωρήθηκαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά περιμένοντας επί ώρες για να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησε η αδελφότητα των κτηνιάτρων!!!

Ας είναι ο ΚΣ ΑΝΔΡΟΥ αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα για να σταματήσει πια η εκμετάλλευση των κυνηγών και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του  και άλλοι Σύλλογοι 
Και για να μην ξεχνάμε και την ιστορία…..

ΑΝ  ΣΟΥ  ΑΡΕΣΕΙ   ΜΠΑΡΜΠΑ  ΛΑΜΠΡΟ  ΞΑΝΑΠΕΡΝΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΝΔΡΟ!!!!!!

Το Πρωτοσέλιδο του περιοδικού Κυνηγετικά Νέα

10171124_584611764976536_310229843724463028_n

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!