Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

«Κόντρα» ΕΣΕΕ – ΣΕΤΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου

uuuuuu

Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλη Κορκίδη στην απαίτηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε την Πέμπτη πως δεν είναι κατανοητό το γιατί οι ξενοδόχοι επιμένουν να είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως «κράχτες» για όλες τις Κυριακές του χρόνου, όταν οι ίδιοι δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους παρά το χαμηλό ΦΠΑ και την εποχιακή απασχόληση.

«Ο τουρισμός υποδέχεται τον επισκέπτη και το ελληνικό εμπόριο τον ακολουθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο το Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί διατηρούν τα εμπορικά καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν», τόνισε ο κ. Κορκίδης και προσέθεσε δεικτικά τα εξής: «οι Αντιπεριφερειάρχες και οι λοιποί φορείς έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν με τις τοπικές τους κοινωνίες και όχι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΕΤΕ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης που υποτιμούν το ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα αμφισβητώντας τα παρουσιαζόμενα στοιχεία για την αυξητική πορεία της τουριστικής βιομηχανίας. «Αναφορικά με τα αυξημένα έσοδα από τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τις τουριστικές δαπάνες των 18 εκατομμυρίων τουριστών που επισκέφτηκαν την χώρα μας το 2013 περιμένουμε τεκμηριωμένα αποτελέσματα και όχι ευχολόγια, τη στιγμή που το ελληνικό εμπόριο κατέγραψε μείωση της «εισαγόμενης» τουριστικής κατανάλωσης, τουλάχιστον κατά 14%, κατά την διάρκεια των θερινών τουριστικών μηνών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είπε πως όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προϊόντα «City Break» και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν αυτά τα προϊόντα στοχευμένα, ανοίγοντας δηλαδή πρώτα τα ξενοδοχεία και αποφεύγοντας «πειραματικές γενικολογίες» που έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!