Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Κ. Μητσοτάκης: Μόνο με υπεύθυνη δήλωση η αδειοδότηση μικρών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης

Dimosioi-Ypalliloi_aftodioikisi.gr_-620x320

Την υπογραφή ΚΥΑ με την οποία θα αλλάξει η διαδικασία αδειοδότησης μιας κατηγορίας μικρών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης, προαναγγέλλει με συνεντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκος Μητσοτάκης.  «Για τις επιχειρήσεις αυτές θα αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση έναρξης δραστηριότητας στο δήμο προκειμένου να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας.

Στη συνέχεια ο δήμος θα έχει την υποχρέωση σε ένα 20% αυτών των επιχειρήσεων να ελέγχει ότι η επιχείρηση αυτή είναι σύννομη. Αντιστρέφουμε δηλαδή τη διαδικασία της αδειοδότησης. θεωρούμε ότι μία δήλωση του επιχειρηματία αρκεί για να ξεκινήσει αυτή τη δραστηριότητα και στη συνέχεια θα πρέπει ο δήμος ή οι άλλες αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα της επιχείρησης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσθέτει: «Σε πρώτη φάση αυτή η διαφορετική διαδικασία αδειοδότησης θα ξεκινήσει με επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης, όπως π.χ. καταστήματα τροφών, παντοπωλεία, ποτών, κομμωτήρια, αθλητικές σχολές κ.λπ. Θεωρούμε όμως ότι είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση να μπορούμε επιτέλους να θεωρούμε a priori τον επιχειρηματία όχι ένοχο, όχι ύποπτο, αλλά να τον εμπιστευόμαστε και να τον ελέγχουμε δειγματοληπτικά στη συνέχεια», καταλήγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: http://aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!