Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Λύση στα προβλήματα των τοπικών γραφείων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος

vroutsis - roussos

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση απέστειλε το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τοπικά γραφεία του Φορέα αλλά και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που ταλανίζει τους επαγγελματίες.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλέι τον Υπουργό να μεριμνήσει προσωπικά, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των γραφείων του Οργανισμού στις Κυκλάδες, κάτι που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αποτελεί αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση προς τους χιλιάδες ασφαλισμένους του Νομού, και να δώσετε λύσεις, οι οποίες δεν θα αναγκάζουν τους πολίτες σε ταλαιπωρία πολυήμερων και δαπανηρών μετακινήσεων στον Πειραιά, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

Θέμα: α) Λειτουργία τοπικών γραφείων Νομού Κυκλάδων  β) ασφαλιστικές εισφορές»

Κυρία Διοικητά,

Με αφορμή τις πρόσφατες απομακρύνσεις τεσσάρων εργαζομένων από το τοπικό γραφείο Σύρου και δύο εργαζομένων από το γραφείο Νάξου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας ως προς αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες υποβαθμίζουν την  περιφερειακή υπόσταση του Οργανισμού.

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο τοπικό γραφείο Σύρου, δύο εκ των οκτώ εργαζομένων που απέμειναν, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ενώ στο γραφείο Νάξου, απέμεινε μόνο ο προϊστάμενος, ο οποίος έχει βασικές ελλείψεις στη χρήση Η/Υ. Ουσιαστικά, το γραφείο Νάξου και τα νησιά χωρικής του αρμοδιότητας, εξυπηρετούνται από τη Σύρο.

Εκ των εξελίξεων, είναι προφανές ότι ο Οργανισμός, δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της νησιωτικής περιφέρειας των Κυκλάδων, με τα οποία οι κάτοικοι και επαγγελματίες είναι αντιμέτωποι καθημερινά.

Σας καλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των γραφείων του Οργανισμού στις Κυκλάδες, κάτι που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση προς τους χιλιάδες ασφαλισμένους του Νομού, και να δώσετε λύσεις, οι οποίες δεν θα αναγκάζουν τους πολίτες σε ταλαιπωρία πολυήμερων και δαπανηρών μετακινήσεων στον Πειραιά, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Επιπλέον, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πάγιες θέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας και των Επιμελητηρίων σχετικά με τις οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές υγείας και συγκεκριμένα τον παραλογισμό να απαιτούνται ως οφειλόμενες, εισφορές υγείας, για χρονικά διαστήματα κατά τα οποία ο Οργανισμός δεν παρείχε καμία υπηρεσία υγείας προς τον ασφαλισμένο, λόγω οφειλών. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτές τις απαιτήσεις και ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των ασφαλιστικών οργανισμών.

Επιπλέον, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές – και όχι μόνο σε αυτές – οι υποδομές υγείας είναι από ανύπαρκτες έως υποτυπώδεις, συνεπώς αφού δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν μπορούν και να γίνονται απαιτητές οι εισφορές του κλάδου υγείας, με τρόπο αναγκαστικό. Στο σημείο αυτό, προτείνουμε να επανεξετασθεί άμεσα, ο διαχωρισμός των εισφορών (σύνταξης και υγείας) δίνοντας το δικαίωμα στους ασφαλισμένους, να καταβάλλουν ξεχωριστά τις αναλογούσες εισφορές των δύο κλάδων (σύνταξης & υγείας) προκειμένου να βελτιωθεί και η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων από εισφορές.

Παρακαλούμε όπως εξετασθούν άμεσα τα θέματα που θέτουμε δια της παρούσας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

Πίνακας αποδεκτών:

–        κ. Παναγιώτη Ρήγα, Βουλευτή Νομού Κυκλάδων

–        κ. Νικόλαο Συρμαλένιο, Βουλευτή Νομού Κυκλάδων

–        κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

–        κ. Γεώργιο Πουσσαίο, Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

–        Επαγγελματικοί Σύλλογοι & Φορείς Ν. Κυκλάδων

–        Τοπικά γραφεία ΟΑΕΕ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!