Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

«Μάχη» Νέας Υόρκης – Ντουμπάι για την ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ του κόσμου

roda

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο, αν και μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μπορεί έχει ήδη χάσει τον τίτλο από το Ντουμπάι. 

Η ρόδα της Νέας Υόρκης θα υψώνεται 190 μέτρα πάνω από την πόλη, ενώ εκείνη του Ντουμπάι εκτιμάται ότι θα είναι κατά 20 μέτρα ψηλότερη.

Εάν η κατασκευή της ρόδας στη Νέα Υόρκη ολοκληρωνόταν σήμερα, τότε αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Αλλά ο στόχος αυτός ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί όταν παραδοθεί το έργο, το 2016, όπως είναι προγραμματισμένο, καθώς οι αρχές του Ντουμπάι ετοιμάζουν τη δική τους ρόδα.

Η ρόδα της Νέας Υόρκης θα κατασκευαστεί στις ακτές του Στέιτεν Άιλαντ που διαθέτουν καταπληκτική θέα προς το Μανχάταν και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Οι δημοτικές αρχές ελπίζουν ότι όταν οι τουρίστες θα επισκέπτονται το νησί, θα αφήνουν χρήματα όχι μόνο για να ανέβουν στη ρόδα, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις, γράφει η New York Daily News.

Η μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ και χωράει 140 επιβάτες.

Η καινούρια ρόδα θα χωράει δέκα φορές περισσότερους τουρίστες και θα έχει σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από το Μάτι του Λονδίνου που εγκαινιάστηκε το 1999.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει και άλλη ρόδα, η οποία βρίσκεται στην Τάιμς Σκουέαρ, όχι όμως σε εξωτερικό χώρο, αλλά μέσα σε ένα κατάστημα με παιχνίδια.

Πηγη: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!