Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Κυκλάδων

Σεβαστοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντά Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νοτίου Αιγαίου,

Κύριοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων,

Κυρίες-Κύριοι Σχολικοί Σύμβουλοι,

Κυρίες-Κύριοι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων των νησιών μας,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους.

Ιδιαίτερα για σας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Ξεκινά και πάλι μια σχολική χρονιά που θα είναι γεμάτη αγωνίες, απαιτήσεις, υποχρεώσεις και προσδοκίες. Θα είναι όμως και μία χρονιά με γνώσεις, εμπειρίες ενώ παράλληλα θα ανοιχθούν καινούργιοι πνευματικοί δρόμοι.

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και Αυτοδιοίκησης, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που να εξασφαλίζει στους νέους μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων.

Στο νέο κύκλο γνώσεων που ανοίγει, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη μία φορά, έτσι ώστε από κοινού όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας μέσα σε αντιξοότητες και ελλείψεις, καλή και δημιουργική σχολική χρόνια!

Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλλουμε όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!