Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Μήνυση σε βάρος περιφερειάρχη και δημάρχου Ρόδου

kousournas_maxairidhs

Μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχιαρίδη και κατά του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Ιαλυσού, για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη δυτική πλευρά του νησιού από τις φονικές πλημμύρες στο νησί.

«Οι αρμόδιες αρχές και ειδικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος δεν φρόντισαν έγκαιρα και προληπτικά (εγκληματική παράλειψη) να καθαρίσουν το ποτάμι από τα άπειρα μπάζα ούτε καθάρισαν τα φρεάτια και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν  και φρεάτια», αναφέρουν στη μήνυσή τους οι τρεις κάτοικοι της Ιαλυσού, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική.

Οι τρεις κάτοικοι υποβάλουν και σχετικό φωτογραφικό υλικό και ζητούν να ασκηθεί ποινική  δίωξη στον περιφερειάρχη και σο δήμαρχο.

Η μήνυση κατατέθηκε χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος ο οποίος  διενεργεί  ήδη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα αίτια του χαμού των τριών ανθρώπων, αλλά και για τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Στον περιφερειάρχη επιρρίπτει τις ευθύνες ο δήμαρχος

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κληθεί και έχουν καταθέσει οι κύριοι Μαχαιρίδης και Κουσουρνάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μεγάλο όγκο νερού που έπεσε την ημέρα εκείνη, στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει την αρμοδιότητα για την αστυνόμευση, συντήρησης και σηματοδότησης του επαρχιακού δικτύου, ενώ σε ότι αφορά τη γέφυρα της Κρεμαστής είχε καταβάλει προσπάθειες για την  ένταξη του έργου και την αποκατάστασή του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο κ. Κουσουρνάς επέρριψε ευθύνες στην περιφέρεια για το μη καθαρισμό των ρεμάτων που οδήγησαν την υπερχείλιση του ποταμού. Όπως είπε, σύμφωνα με τα άρθρα 204 και 206 του Καλλικράτη και με το άρθρο 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο 256Α ΦΕΚ την 31.12.2012 την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των ποταμών την έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

πηγή: aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!