Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Με γοργούς ρυθμούς η προετοιμασία της μεταφοράς της Έκθεσης του Λούβρου στη Ρόδο

unnamed

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την  προετοιμασία και οργάνωση της μεταφοράς από το Μουσείο του Λούβρου στη Ρόδο της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους Αρχαΐκούς Χρόνους»  είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ.Τέρη Χατζηιωάννου.

Η μεταφορά της έκθεσης του Λούβρου στη Ρόδο, με προφανή  τα ευεργετήματα που συνεπάγεται για το νησί  η συνεργασία και η  διασύνδεσή του με ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αποτελεί μεγάλο στόχο που ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έθεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά την εκλογή του, οπότε είχε συναντηθεί με γάλλους δημοσιογράφους και εκπροσώπους του μουσείου.

Η έκθεση που περιλαμβανει εκθέματα που αφορούν τη Ρόδο από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως είναι το Βρετανικό Μουσείο,  ανοίγει τις πύλες της στο Λούβρο στις 13 Νοεμβρίου και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά προγραμματίζεται η μεταφορά της στη Ρόδο και για όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Στη συνάντηση εργασίας της Τετάρτης  αποφασίστηκε η στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου για την οργάνωση της μεταφοράς της έκθεσης αλλά και για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και  προβολή του γεγονότος διεθνώς. Άλλωστε, οι επαφές και οι συνεννοήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπευθύνους του Λούβρου έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Υπογραμμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχει θέσει ως βασικό άξονα της πολιτικής του την ευθεία διασύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, ως τομείς άρρηκτα συνδεδεμένους μεταξύ τους και η μεταφορά στη Ρόδο της έκθεσης του Λούβρου θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω τουριστική προβολή της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη προγραμματίσει, η επίσημη ανακοίνωση της μεταφοράς της έκθεσης στη Ρόδο, να γίνει στις 3 Νοεμβρίου στην Έκθεση Τουρισμού WTM  στο Λονδίνο, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Μουσείου του Λούβρου, προσδίδοντας άμεσα διεθνή εμβέλεια και  προβολή στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Ρόδου.

 

Άλλα θέματα

Στη συνάντηση εργασίας, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος συζήτησαν ακόμη θέματα όπως η φθίνουσα πορεία της κρουαζιέρας και η διάβρωση των ακτών της Ρόδου, που έχει προχωρήσει σε ανησυχητικά μεγάλο βαθμό. Αποφασίστηκε να υπάρξουν προσεχώς δραστικές παρεμβάσεις και για τα δύο αυτά ζητήματα.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!