Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Με δημάρχους των Κυκλάδων συναντήθηκε ο Υπουργός Υγείας – Θετικά τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τα νησιά μας

ipourgeio_igeias

 

Με θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Να σημειώσουμε πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Σύρου, Νάξου, Τήνου, Σερίφου και Σίφνου, αρκετοί αυτοδιοικητικοί από τα Δωδεκάνησα καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Κόνσολας και Υψηλάντης, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται  στον τομέα της υγείας ενώ έθεσαν κυρίως το θέμα της στελέχωσης των μονάδων των νησιών.

Κατά την τοποθέτησή του ο Άδωνης Γεωργιάδης εξέφρασε τη πολιτική βούληση του Υπουργείου, να ενισχυθούν τα νησιά, με αλλαγή των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών και μετατροπή τους σε τριετίες, να δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να υπηρετούν στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα σύζυγοι ιατροί αλλά και να δοθούν κίνητρα όπως η επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξή τους στο ΕΣΥ.

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ακόμα πως για να μπορέσει κάποιος γιατρός να πάρει ειδικότητα θα πρέπει να έχει εκτελέσει το αγροτικό του, ενώ σύμφωνα με ρύθμιση που βρίσκεται ήδη προς επεξεργασία οι Δήμοι θα μπορούν πλέον με κρατικά κονδύλια να παρέχουν διαμονή και σίτιση.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!