Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Με… κλήρωση πληρώθηκαν εργαζόμενοι σε δημόσιο ιταλικό παιδικό σταθμό

italia

Ο διευθυντής ενός σχολείου στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας αποφάσισε να καθοριστεί με κλήρωση η πληρωμή ορισμένων εκ των συνολικά 18 έκτακτων εκπαιδευτικών και των καθαριστριών που εργάζονται στον δημοτικό δημόσιο παιδικό σταθμό του οποίου προΐσταται.

Ο διευθυντής είχε στην διάθεσή του μόλις 5.000 ευρώ, ποσό που αρκούσε για την καταβολή μόνο πέντε μισθών. Δεν μπορούσε να δώσει μόλις 277 ευρώ στον καθένα. Έτσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλήρωση.

Οι πέντε «τυχεροί» είναι τέσσερις εκπαιδευτικοί και μία καθαρίστρια. Οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν τον προϋπολογισμό του 2014 για να μπορέσουν να λάβουν τον οφειλόμενο μισθό του Δεκεμβρίου.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση την είδηση, θεωρώντας την ενδεικτική της ιδιαίτερα δύσκολης φάσης που περνά η ιταλική δημόσια εκπαίδευση.

Τονίζεται ότι η περίπτωση του Πράτο δεν είναι η μοναδική: τα ταμεία είναι άδεια και σε πολλά άλλα σχολικά ιδρύματα της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση προσπάθησε να δανείσει, προσωρινά τα δημόσια σχολικά ιδρύματα.

«Εδώ και τρεις μήνες το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρεί στη χρηματοδότηση εκατοντάδων σχολείων. Στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάσθηκε να κληθούν να δουλέψουν αρκετοί έκτακτοι και αναπληρωματικοί καθηγητές, τώρα, δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές» δηλώνει ο Αλεσάντρο Ριτσέλο, της ιταλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Uil.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!