Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και το Δ.Σ. της «ΓΑΛΗΝΟΣ Α.Ε.» συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος

unnamed

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου   Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Σαρρής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση παρέστησαν οι κ. Βασίλης Περίδης-Αντιπρόεδρος, Βασίλης Καταβενάκης-Γραμματέας, Γιώργος Μαυρομάτης-Ταμίας, καθώς και τα μέλη Στέλιος Κιούρτης, Γιώργος Ρουμελιώτης, Ιωάννης Σκλάβος και Καλλιόπη Παπαπαύλου.

Από πλευράς του Δικηγορικού Συλλόγου, ετέθησαν τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τον κλάδο και το μεγάλο ζήτημα της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων της Ρόδου στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου του νησιού, καθώς δεν είναι λειτουργικά ούτε για τους δικηγόρους, ούτε για το προσωπικό αλλά ούτε για τους πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά. Τέλος, τέθηκε στον Περιφερειάρχη το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης της υπηρεσίας του Κτηματολογίου της Ρόδου, η οποία είναι υποστελεχωμένη, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχει καθώς και οι υποδομές της πρέπει να αναβαθμιστούν και να υποστηριχτούν για την εύρυθμη λειτουργία του Κτηματολογίου. Υπάρχει αναπτυξιακή διάσταση την παραπάνω διαπίστωση καθώς οι ξένοι επενδυτές που επιθυμούν να προβούν σε επενδύσεις στρέφονται προς αυτό, για να έχουν εικόνα των ακινήτων που τους ενδιαφέρουν και γι αυτό το λόγο απαιτείται η διεκπεραίωση των κτηματολογικών εκκρεμοτήτων.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συναντήθηκε με το Δ.Σ. της «ΓΑΛΗΝΟΣ Α.Ε.». Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι  κ.κ. Μαντάς Χρήστος-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Φουτούλης Νίκος-Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου, Διακογεωργίου Νίκος Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρόδου και ο κ. Καραμαρίτης Νίκος-Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου στα θέματα Υγείας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψή συζήτησαν θέματα που άπτονται στις δραστηριότητες της «ΓΑΛΗΝΟΣ» και στην προαγωγή της υγειονομικής περίθαλψης των νησιωτών. Στην διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης καθόρισε το πλαίσιο της συνεργασίας αλλά και τους άξονες της κατεύθυνσης της εταιρείας, καθώς επίσης και τους στόχους της Περιφερειακής Αρχής στον τομέα της προάσπισης του πιο σημαντικού αγαθού, της υγείας.

«Με στοχευμένες δράσεις και ενέργειες που θα υλοποιηθούν άμεσα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προσεγγίσει με σεβασμό, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας στον τομέα της Υγείας. Μακριά από γεωγραφικά εμπόδια και γραφειοκρατικά γρανάζια, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα χαράσσοντας στρατηγική για την περίθαλψη των πολιτών και την άμεση πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας. Για εμάς, αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!