Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Μητσοτάκης: 7 με 8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2013

proslipseis_aftodioikisi.gr_1-620x320

 

Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου  για τις αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και της Διάυγειας ο υπουργός είπε ότι το 2013 θα έχουν γίνει συνολικά 7.000 με 8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ το 2014 προανήγγειλε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερες. «Οι προσλήψεις, όπως είπε,  θα γίνουν με βάση τον κανόνα «1 προς 5» που ισχύει και τον κανόνα «1 προς 1» που θα ισχύσει για όλες τις αναγκαστικές αποχωρήσεις την περίοδο 2013 – 2014. Πρέπει να προσλάβουμε ανθρώπους με υψηλά προσόντα, που δεν μπορούμε να βρούμε μέσα από τη διαδικασία του προγράμματος της κινητικότητας», πρόσθεσε. Επανέλαβε, δε,  ότι «για πρώτη φορά οι προσλήψεις γίνονται υπό τον κεντρικό έλεγχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπηρετώντας κεντρικές πολιτικές και προτεραιότητες οι οποίες καθορίζονται σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου.»

Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε επίσης ότι από τις 2.100 περιπτώσεις που ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα στο δημόσιο, 223 υπάλληλοι έχουν αποχωρίσει αναγκαστικά, καθώς έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους, ενώ περίπου 960 είναι σε δυνητική αργία.  «Υπήρχε μια απαράδεκτη κατάσταση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης. Τα πειθαρχικά υπολειτουργούσαν, είχαμε ΕΔΕ που δεν ολοκληρώνονταν, εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις για χρόνια που δεν εξετάζονταν από τα πειθαρχικά συμβούλια. Έχει γίνει, και με δουλειά του προκατόχου μου, μια σημαντική παρέμβαση στο ζήτημα της απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τους ελέγχους των πλαστών πιστοποιητικών υπαλλήλων του Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος «δεν είναι εύκολος» αλλά είναι «χρονοβόρος». «Δε νομίζω ότι θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα κατέληξε χαρακτηριστικά», προσέθεσε.

Επιπλέον ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

• Η μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε αφορά σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων, στις δομές, τις διαδικασίες και στο ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης.

• Το νομοσχέδιο είναι λιτό, δεν θα χρειαστεί κανένα Προεδρικό Διάταγμα και συνεπώς πρέπει να πιστώνεται στη λογική της καλής νομοθέτησης.

• Γνωρίζετε το ιστορικό της μηχανογραφικής άδειας, θεσπίστηκε τον Μάιο του 1989 επειδή η τότε κυβέρνηση έκρινε ότι πρέπει να δώσει ένα κίνητρο για τη χρήση των Η/Υ στη δημόσια διοίκηση. Πλέον, 24 χρόνια μετά, είναι σκόπιμο να καταργηθεί η άδεια και με ενδιαφέρον περιμένω να ακούσω επιχειρηματολογία περί του αντιθέτου.

• Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, υπό δύσκολες συνθήκες.

• Δρομολογούμε ένα έργο στο οποίο θα βελτιώσουμε ουσιαστικά τη χρηστική αξία της «Διαύγειας», το οποίο πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε και να το θέσουμε σε λειτουργία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το οποίο θα επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν και σχόλια και συνδυασμένες αναζητήσεις στη «Διαύγεια».

• Μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας εντοπίσαμε 170 δημοτικούς αστυνομικούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οικονομικού, που είναι αξιοποιήσιμοι και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, για την οικονομική αστυνομία και στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!